"Ντου" Καλαϊτζίδη στον διαιτητή Κυριαζίδη (Εβρου) και στον βοηθό Διαμάντη (της ίδιας ΕΠΣ) στην ανάπαυλα του αγώνα της Κυριακής

***Σύμφωνα με δημοσίευμα
***Θα παρέμβει η αθλητική δικαιοσύνη;



ΠΗΓΗ: www.xronos.gr
Μπορεί να θεωρείται ιστορικό σωματείο, όμως από μόνη της η ιστορία δεν σε κάνει πολιτισμένο. Κάνουμε λόγο για την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, η οποία φιλοξενήθηκε από τη Δόξα Προσκυνητών, στο ΠΛΑΙΣΙΟ της 20ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου Γ' Εθνικής ποδοσφαίρου. Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Απόλλων πέτυχε ευρεία νίκη με 0-4, στα εξωαγωνιστικά όμως δέχθηκε την κατακραυγή πανελληνίως.
Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο, με την έντονη βροχόπτωση και το πλημμυρισμένο στις γωνίες ραδιοφωνικό γήπεδο, να εμποδίζει τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών. Πρωτοβουλία κινήσεων σε όλο το ματς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δίκαια λυτρώνονται ...τέσσερις φορές στο δεύτερο μέρος, με τους Καλογερίδη (46'), Χασομέρη (58'), Πόποβιτς (83'), Χατζηδημητρίου (86').
Δόξα Προσκυνητών (Πουρλιάκας): Αγγελόπουλος, Δημητριάδης, Κελεσίδης, Λειβαδιώτης, Λεφής, Τρίχας, Ιωαννίδης, Kλής, Κεϊτά, Βάσκος, Κατσαρός
Απόλλων Καλαμαριάς (Καλαϊτζίδης): Μένκα, Αμαραντίδης, Φάμπιο, Χασομέρης, Καλαιτζιδης, Καπίας, Γεωργιάδης, Καλογέρης, Συμελίδης, Ν΄Λουντούλου, Πόποβιτς

ΤΑ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
-Άθλιες αγωνιστικές συνθήκες στο γήπεδο, το οποίο είναι πλαστικό και δεν προσφέρεται για τεχνικό ποδόσφαιρο, πόσο μάλιστα υπό καταρρακτώδη βροχή. Μπράβο στην πυροσβεστική που επενέβη πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, απομακρύνοντας όσα νερά μπορούσε.

-Επεισόδια ξέσπασαν στο ημίχρονο, με τον προπονητή του Απόλλωνα Δημήτρη Καλαϊτζίδη να βάλλεται κατά του διαιτητή και του δεύτερου επόπτη, αλλά και παικτών. Μπορεί πράγματι να υπήρξαν δυο λανθασμένες αποφάσεις, όμως το ήθος του προπονητή ήταν ...ανύπαρκτο. Λεκτική βία κατά των διαιτητών και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα, ήταν λίγα από όσα σημειώσαμε. Ευτυχώς επενέβη η αστυνομία και αποφύγαμε τα χειρότερα.

-Άνθρωποι της Καλαμαριάς, χωρίς καμιά ιδιότητα γύρω από το ποδόσφαιρο, βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο των γηπεδούχων, απειλώντας ανθρώπους της Δόξας και δημοσιογράφους που είχαν αντίθετη γνώμη. Κοινώς μπράβοι, που βρίσκονταν στον χώρο προκειμένου να επιβάλλουν τη δική τους τάξη.


-Αυτή ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη φορά που γίνονται επεισόδια σε αγώνα των Προσκυνητών, αφού την περασμένη αγωνιστική εκτός έδρας κόντρα στον Εορδαϊκό, άτομα από τους γηπεδούχους είχαν στραφεί εναντίον του γενικού αρχηγού της ομάδας.
-Οι καβγάδες αποσυντόνισαν και αγωνιστικά τους γηπεδούχους, αφού μετά το ημίχρονο μια ...άλλη ομάδα παρατάχθηκε και δίκαια ηττήθηκε.
-Μάχη και στην κερκίδα, με τους οπαδούς της Καλαμαριάς να ανταποδίδουν τη φιλοξενία με απειλές. Για μια ακόμη φορά μια μικρή μερίδα οπαδών επιβλήθηκε, ακόμη κι όταν υπήρχαν αρκετές ψύχραιμες φωνές στις κερκίδες.
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΡΟΔΟΠΙΤΗΣ ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ
Αντίπαλος με τους Προσκυνητές βρέθηκε ο Δημήτρης Χασομέρης. Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, με καταγωγή από τις Σάπες, στα 26 του χρόνια αγωνίζεται με την ομάδα της Καλαμαριάς, στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για άνοδο στη Β' Εθνική. Ο παίκτης ήταν από τα βασικά στελέχη του Πανθρακικού τις δυο περασμένες σεζόν.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
"5 ευρώ για να φάμε όλη τη βροχή και να μας απειλούν κιόλας;" μας λέει άνθρωπος που είχε πάει ήρεμα να παρακολουθήσει τον αγώνα. Οι Προσκυνητές είχαν κάθε καλή διάθεση να επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να κρεμάσουν τα πανό τους και να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Παρόλα αυτά, ήρθε σε δεύτερη μοίρα η φροντίδα των δικών τους φιλάθλων.
Παράπονα για το εισιτήριο και για το γήπεδο γίνονται, όμως, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η προσέλευση στους αγώνες των Προσκυνητών δεν ξεπερνάει τα 150 άτομα και οι λόγοι είναι προφανείς.
Πρώτον, δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού καμιά ομάδα δεν υποβιβάζεται. Δεύτερον, οι αγώνες διεξάγονται εκτός πόλης, στο ραδιοφωνικό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης που είναι προσβάσιμο μόνο με αυτοκίνητο. Τρίτον, δεν υπάρχει υπόστεγο στις κερκίδες. Τέταρτον, οι Προσκυνητές είναι μια νέα ομάδα χωρίς παραδοσιακούς οπαδούς. Πέμπτον, τα 5 ευρώ για αρκετούς είναι πολλά.
Αντίστοιχα θα μπορούσαν να έχουν δοθεί λύσεις σε όλα τα ζητούμενα, εκτός από το πρώτο.
Αναφορικά με την έδρα, η διοίκηση των Προσκυνητών θα μπορούσε να μην προβεί σε δαπανηρές μεταγραφές, αντιθέτως να πληρώσει τα απαιτούμενα ώστε να αγωνίζεται μέσα στην πόλη, στο ΔΑΚ, το οποίο είναι ακόμη μισθωμένο στον Πανθρακικό.
Αναφορικά με το υπόστεγο, αντίστοιχα, κι αυτό θα ήταν καλύτερη επένδυση σε σχέση με τις μεταγραφές ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού, ειδικά ΑΝ υπάρχει σκέψη η ομάδα να διατηρήσει αυτή την έδρα και του χρόνου.



Τέλος, αναφορικά με την έλλειψη οπαδών και την τιμή του εισιτηρίου, η διοίκηση πρέπει να δώσει κίνητρο στον κόσμο ώστε να έρθει στο γήπεδο. Δωρεάν είσοδος για μαθητές και γυναίκες, μειωμένη φοιτητική είσοδος, ακόμη και πούλμαν με προορισμό το ραδιοφωνικό γήπεδο, είναι κάποιες ενδεικτικές λύσεις. Παράλληλα, και ειδικά όταν έρχονται οπαδοί από ομάδες όπως η Καλαμαριά, το εισιτήριο για τους φιλοξενούμενους πρέπει να είναι πολλαπλάσια ακριβό σε σχέση με των γηπεδούχων, ώστε να μην χάνεται η αίσθηση της έδρας.