Nέα ποινή φυλάκισης σε Αλαφούζο και Θωμαΐδη

***Μηνυτής και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης
ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr

Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο Ολυμπιακός πέτυχαν άλλη μια δικαστική νίκη κατά του Γιάννη Αλαφούζου. Ασφαλείς πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι, για άλλη μια φορά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ενόχους ξανά τόσο τον Πρόεδρο του Παναθηναικού και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του ραδιοφωνικού SPORT FM αλλά και τον δημοσιογράφο εργαζόμενο στα συγκεκριμένα ΜΜΕ, κ. Κυριάκο Θωμαΐδη.
Ο Κυριάκος  Θωμαίδης κρίθηκε ένοχος ως αυτουργός και ο Γιάννης Αλαφούζος ως ηθικός αυτουργός στις πράξεις του κ. Θωμαΐδη για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, καταδικάζοντας τον καθένα τους σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή.
Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου ο πρόεδρος των πρασίνων κρίθηκε ηθικός αυτουργός των παρανόμων πράξεων του κ. Θωμαΐδη ο οποίος – σύμφωνα πάντα με το δικαστήριο- ενεργούσε κατ’ εντολή του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ιδιοκτήτη των σταθμών SPORT FM και ΣΚΑΙ.
Πρέπει να επισημανθεί ότι την περασμένη εβδομάδα Αλαφούζος και Θωμαίδης κρίθηκαν ένοχοι δις και καταδικάσθηκαν με ισάριθμες αποφάσεις. Σε 1 έτος και 4 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με την μία απόφαση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικής απόφασης και σε 1 έτος φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με  δεύτερη απόφαση για  παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Ο μηνυτής ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σημειώνεται ότι οι τρείς φορές καταδικασθέντες σε ποινή φυλάκισης από το ποινικό Δικαστήριο, καταδικάστηκαν σε αποζημίωση του μηνυτή ενάγοντος Βαγγέλη Μαρινάκη με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, ενώ τους είχε απαγορευθεί να δημοσιοποιούν έγγραφα ποινικής δικογραφίας και με αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου είχε κριθεί ότι ο Κυριάκος Θωμαΐδης δεν προέβη στις συγκεκριμένες ενέργειες από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά με αποκλειστικό σκοπό την εξύβριση του Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.