Ποιον ή ποιους ωφελεί η προσφυγή του κ. Μαλάτου στην τακτική δικαιοσύνη

Ποιον ή ποιους ωφελεί η προσφυγή του κ. Μαλάτου στην τακτική δικαιοσύνη; Από τις απαντήσεις θα γίνουν πολλά κατανοητά και θα αντιληφθεί ο καθένας τι παίζεται γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Λογικά, ωφελεί όλους τους γνωστούς και μη εξαιρετέους ατομικούς κρατιστές (διαφόρων ειδών και προελεύσεων), που για δικούς τους, προσωπικούς, λόγους ο καθένας δεν εννοεί να καταλάβει πως διοικείται παγκοσμίως το ποδόσφαιρο. Τα ειδικότερα συμφέροντά τους, όμως, δεν είναι τόσο ισχυρά ώστε να τους οδηγούν ενώπιον των δικαστηρίων με αιτήματα όπως αυτά που διατυπώνονται από τον κ. Μαλάτο. Απλώς τους περιφέρουν ως …καραγκιόζηδες στα κανάλια.
Ωφελούνται όσοι θέλουν να γίνουν εκλογές επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να τις κερδίσουν; Όχι.
Όλοι αυτοί ήθελαν και θέλουν εκλογές, αλλά υπερασπίζονται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, το καταστατικό της ΕΠΟ και το εκλογικό σύστημα που αυτό προβλέπει. Άλλωστε, εξαιτίας αυτού του συστήματος βγήκαν και μοίραζαν... εκατομμύρια ευχές σε όλη τη χώρα και είδαν, με μεγάλη τους ευχαρίστηση, τους πιστούς να συρρέουν στις λειτουργίες τους και να αναφωνούν, ομού μετά του αρχιερέως Θωμά του Αιγαλεώτη, "ωσαννά, ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου!". Θέλουν (και καλά κάνουν) εκλογές, το λένε παντού και το διατυμπανίζουν, αλλά δεν θα έφταναν ποτέ στο σημείο να στηρίξουν την προσφυγή Μαλάτου, που υπονομεύει, λόγω του συστήματος των εκλεκτόρων, το προσδοκώμενο εκλογικό αποτέλεσμα.
Ωφελούνται εκείνοι, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπερασπίζονταν την Ρήτρα Ανεξαρτησίας της ΕΠΟ (άρα και της FIFA) ενώπιον όλων των κυβερνήσεων και ειδικότερα ενώπιον του άκρατου κοντονισμού; Καμία περίπτωση, καθώς θέλουν πλήρη ποδοσφαιρική νομιμότητα και εμπέδωση της κυριαρχίας της Ρήτρας Ανεξαρτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ποιοι απομένουν; Οι ποδοσφαιρικοί "μπαχαλάκηδες". Ποιοι συγκροτούν αυτή την ομάδα συμφερόντων;
Οι κάθε λογής "επενδυτές της πλάκας", με "ένδοξο" διοικητικό παρελθόν, που θέλουν να παριστάνουν τους ηγέτες, ενώ την ίδια ώρα δεν δίνουν στην ομάδα ούτε τον πυρετό τους.
Οι αστείοι και απολύτως ανεπαρκείς ιδιοκτήτες και πρόεδροι, που ζουν με το μπάχαλο, την καθημερινή καταγγελία που σκάει συνεχώς "σκάνδαλα" της πλάκας με μέσο όρο ζωής δυο-τρεις ώρες.
Οι κομματικοί ινστρούκτορες του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, ιδεοληπτικά κατάλοιπα των ένδοξων ημερών της νεοκομουνιστικής αριστεράς, εμμονικά υπολείμματα του κρατικού ποδοσφαίρου της απωλεσθείσης σοβιετίας, που θέλουν να ελέγξουν πάση θυσία το χώρο και να επιβεβαιώσουν την υπεροχή της κεντρικής εξουσίας απέναντι σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.
Λειτουργούν μαζί ή χωριστά; Και τα δύο. Ειδικά όσοι ανήκουν στην πρώτη και την τρίτη κατηγορία.

Βλέπετε έχουν πολλά κοινά στοιχεία που τους ενώνουν και τους ωθούν να συγκροτούν μια ομάδα συμφερόντων που έχει κάθε λόγο να επενδύει στο μπάχαλο.