Νέα καταγγελία σωματείου για τις ποινές στην ΕΠΣ Κυκλάδων: «Κάποιοι κύριοι κάνουν κατάχρηση εξουσίας αναλόγως συμφερόντων»…





ΠΗΓΗ: www.sportcyclades.gr

Με χαρακτηρισμούς όπως: ''μεροληπτική συμπεριφορά'', ''ασελγούν σε βάρος του σωματείου μας '', ''ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ'', ο Πανναξιακός με μία τεκμηριωμένη ανακοίνωση στρέφεται εναντίων της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της.
Βάσει των όσων παρουσιάζει παρακάτω η ομάδα της Νάξου φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις τιμωρίες που αποφασίζει η Π.Ε. της ΕΠΣ Κυκλάδων. Χαρακτηριστική απόφαση αυτή των 30€, έναντι 400€ για ένα μπουκαλάκι νερό και τιμωρία που επιβλήθηκε στον Πανναξιακό και αντίστοιχα σε άλλο σωματείο.
Διαβάστε την ανακοίνωση που συνοδεύεται από συνημμένα
Σε περσινό έγγραφο μας καταγγείλαμε την μεροληπτική συμπεριφορά της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων. Δυστυχώς ερχόμαστε μερικούς μήνες μετά να επιβεβαιωθούμε για την μεροληπτική αυτή στάση που συνεχίζει να τηρεί η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων, με αποκορύφωμα το σημερινό κατάπτυστο πρακτικό της που μας στάλθηκε με τον υπ. Αριθμόν νο27 την 27/10/2016. Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής κ. Γρυπάρης καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της συνεχίζουν να εμπαίζουν την νοημοσύνη μας και να κάνουν κατάχρηση εξουσίας κρίνοντας και τιμωρώντας κατά το δοκούν; διάφορες περιπτώσεις.

Στην  ασυδοσία αυτή θα πρέπει κάποια στιγμή να επέλθει ένα τέλος για το καλό του ποδοσφαίρου στο νομό μας. Ο κ. Γρυπάρης και η πειθαρχική επιτροπή από την πρώτη στιγμή ασελγούν σε βάρος του σωματείου μας συστηματικά μην αποδίδοντας το ρόλο τους και κατά παράβαση καθήκοντος έχουν πότε εκπτώσεις στις αποφάσεις τους και πότε υπερβάλλοντα ζήλο. Οι μέρες αυτές θέλουμε να σας πληροφορήσουμε έχουν περάσει στο παρελθόν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ! Και είμαστε πλέον αγανακτισμένοι από αυτήν την απερίγραπτη συμπεριφορά σας.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Α) ΠΟΙΝΈΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΎΧΩΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ

Κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο έχουμε 4 εκπροσώπους ομάδων  που έχουν τιμωρηθεί από 2 φορές ο καθένας, όμως μόνο ο εκπρόσωπος του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΎ τιμωρήθηκε την δεύτερη φορά ως υπότροπος.

(βλέπε απόσπασμα από τα πρακτικά της πειθαρχικής επιτροπής υπ. Αριθμόν 23/21-10-15 θέμα 3 ποινές αξιωματούχων, υπ. Αριθμόν 3/27-1-16 θέμα 3 ποινές αξιωματούχων, υπ. Αριθμόν 23/21-10-15 θέμα 3 ποινές αξιωματούχων, υπ. Αριθμόν 1/5-1-16 θέμα 3 ποινές αξιωματούχων, υπ. Αριθμόν 26/26-11-15 θέμα 4 ποινές αξιωματούχων, υπ. Αριθμόν 4/17-02-16 |2 θέμα 3 ποινές αξιωματούχων, υπ. Αριθμόν 26/26-11-15 θέμα 4 ποινές αξιωματούχων, υπ. Αριθμόν 6/02-03-16 θέμα 3 ποινές αξιωματούχων.)

Β)ΠΟΙΝΈΣ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΤΡΈΧΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟ

Για ρίψη αντικειμένων και υβριστικά συνθήματα τιμωρήθηκε πέρυσι το σωματείο μας την πρώτη φορά με 400ευρώ, ενώ την δεύτερη φορά τιμωρήθηκε ως υπότροπο με μια αγωνιστική. Με αποτέλεσμα να αγωνιστούμε μακριά από την έδρα μας και με τιμωρία χρηματικού προστίμου 200 ευρώ. Σε μια πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού αθλητισμού η οποία στερείται κατά την γνώμη μας νομιμότητας καθώς όπως αναφέρει το άρθρο 15 παρ. 7γ κριθήκαμε υπότροποι όμως η τιμωρία ξεπερνούσε το χρονικό όριο επιβολής της που αναφέρει το άρθρο 15 παρ. 7β κατά το χρονικό διάστημα που πάρθηκε τότε η απόφαση.

Όμως υπήρχαν και άλλες ομάδες που είχαν υπάρξει υπότροπες στο παρελθόν και δεν κρίθηκαν υπότροπες ή κρίθηκαν υπότροπες με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

(βλέπε απόσπασμα από τα πρακτικά της πειθαρχικής επιτροπής υπ. Αριθμόν 23/21-10-15,υπ. Αριθμόν 25/18-11-15, υπ. Αριθμόν 26/26-11-15, υπ. Αριθμόν 27/02-12-15, υπ. Αριθμόν 1/05-01-16, υπ. Αριθμόν 3/27-01-16, υπ. Αριθμόν 4/17-02-16, υπ. Αριθμόν 6/02-03-16)

Φέτος με το υπ. Αριθμόν νο24 πρακτικό της 5-10-2016 συνεχίζουμε και βλέπουμε την τιμή για ρίψη αντικειμένων να τιμωρείται στο εξοργιστικό ποσό των 30 ευρώ επιβεβαιώνοντας πλήρως τους περσινούς ισχυρισμούς μας.

Όπου φτάνουμε στη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Έχοντας σε προηγούμενο έγγραφο μας καταγγείλει τι συνέβη στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Α.Ο. ΣΥΡΟΥ και αφού μας είχε αρνηθεί δύο φορές (μια από τον κ. Σουλτάνη η έκθεση του παρατηρητή αμέσως μετά την λήξη του ματς και άλλη μια φορά την επομένη όπου με έγγραφο μας την ζητήσαμε από την ΕΠΣ) είδαμε δύο μόνο τιμωρίες από αυτό το παιχνίδι. Ο κ. Φώσκολος παρά τα όσα καταγγείλαμε και τα όσα γράφει το φύλλο αγώνος έπεσε στα μαλακά η τιμωρία του. Το φύλλο αγώνος γράφει ότι: «πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ βρισκόμασταν στα αποδυτήρια ο πρόεδρος του Α.Ο. ΣΥΡΟΥ κος Φώσκολος Γεώργιος απευθυνόμενος προς το πρόσωπο μου, μου είπε ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ.»  Αυτό λοιπόν η πειθαρχική επιτροπή και ο πρόεδρος της κ. Γρυπάρης το εξέλαβαν ως εξύβριση;! Και τον τιμώρησαν με το ανάλογο άρθρο 12 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. Κάτι που θεωρούμε οφθαλμοφανέστατα θα έπρεπε να κριθεί όπως και ένα μικρό παιδί θα ξεχώριζε και θα κατανοούσε (εκτός από τα μέλη και τον Πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής) σαν απειλή και θα έπρεπε να παραπεμφθεί με το άρθρο 28 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. Σας παραθέτουμε τα δύο άρθρα και αφήνουμε στην κρίση σας την ‘’παρανόηση’’ της απειλής σε ύβρεις.

Άρθρο 12

Ποινές σε αξιωματούχους, θεατές και λοιπά πρόσωπα Οι ποινές που επιβάλλονται σε αξιωματούχους, θεατές και λοιπά πρόσωπα είναι οι ακόλουθες: α) Ποινή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων ή στον αγωνιστικό χώρο β) Ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο: Η εν λόγω ποινή στερεί το δικαίωμα να εισέρχεται εντός των ορίων ενός η περισσοτέρων γηπέδων. γ) Ποινή απαγόρευσης ποδοσφαιρικής δραστηριότητας: Η εν λόγω ποινή στερεί το δικαίωμα άσκησης δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (διοικητική, αθλητική ή οποιαδήποτε άλλη). Οι ομάδες είναι αντικειμενικά υπεύθυνες για την έκτιση των ποινών, ήτοι για την τήρηση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί σε αξιωματούχους ή θεατές τους. Σε περίπτωση μη τήρησης επιβάλλεται η χρηματική ποινή από δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ έως δέκα χιλιάδες(10.000) ευρώ.

Άρθρο 28

Απειλές

 Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας.

Φυσικά με την ελάφρυνση που έχει η ερμηνεία του πειθαρχικού κώδικα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Κάτι που δεν έγινε. Έτσι με το καθεστώς ανομίας και ασυλίας που παρανόμως η πειθαρχική επιτροπή έχει παραχωρήσει σε μερικές ομάδες και αξιωματούχους είχαμε την αλαζονική δήλωση του κ. Φώσκολου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή του κ. Νικόδημου Λιανού σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Μάκαρη Σπύρου σχετικά με τα όσα αναγράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα ότι στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν έγινε κάτι. Τα συνηθισμένα. Μάλλον και η επιτροπή κάπως έτσι θεώρησε το πρωτοφανές περιστατικό για εμάς, ως κάτι το συνηθισμένο στη Σύρο.

Προτρεπόμενοι λοιπόν από την φωτογραφία εξωφύλλου που διατηρεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο του facebook ο κ. Γρυπάρης «τα καλύτερα δεν έρχονται…. Εμείς θα τα φέρουμε!», ζητάμε άμεσα την παραίτηση του Προέδρου και σύσσωμου του σώματος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Για να έρθουν τα καλύτερα και να αποκατασταθεί η ισονομία στο ποδοσφαιρικό Κυκλαδίτικο στερέωμα.

Η Ένωση είναι οι ομάδες και τα νησιά μας. Όχι κάποιοι κύριοι που κάνουν κατάχρηση εξουσίας αναλόγως συμφερόντων. Με τα αδιάσειστα στοιχεία που προσκομίζουμε στο παρών δελτίο τύπου μας, εκτός από την ΕΠΣ στην οποία το αποστέλλουμε καθώς και στα Μ.Μ.Ε. για να ενημερωθούν οι φίλαθλοι των Κυκλάδων το αποστέλλουμε σε όλες τις ομάδες από τις οποίες ζητάμε την υπεράσπιση του αυταπόδεικτου δικαίου του αιτήματος μας. Γιατί η ένωση είναι οι ομάδες μας και ο κόσμος τους! Γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει τα νησιά μας!! Δεν τα διαχωρίζει…

Υ.γ. Για όσα ειλικρινή καταγγείλαμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου μας καθώς και για τα όσα καταγγέλλουμε τώρα θα θέλαμε να ακούσουμε και μια επίσημη τοποθέτηση του επίσημου εκλεγμένου εκπροσώπου των ομάδων μας αξιότιμου κ. Προέδρου ΕΠΣ Κυκλάδων Φρέρη Ειρηναίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ