Κριτική του… αέρα!

***Μας …ζάλισε η προπαγάνδα με το οφσάιντ στο Αγρίνιο αλλά η φωτογραφία είναι λάθος. Με τον Κομίνη γιατί δεν ασχολούνται;
www.gavros.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παρότι όλοι συμφωνούν ότι η διαιτησία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0 μας… ζάλισαν επειδή οι φιλοξενούμενοι, που ψάχνουν να βρουν την παραμικρή αφορμή, φωνάζουν ότι στο 43’ ο Μπεργκ δεν ήταν οφσάιντ. Εμείς επισημαίνουμε τα εξής:
1)Με το που γίνεται η μπαλιά του Λεντέσμα τουλάχιστον δυο αμυντικοί του Παναιτωλικού σηκώνουν τα χέρια, δηλαδή πριν από την υπόδειξη (43’) του βοηθού Βασίλη Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής, η οποία είναι αντιπολιτευόμενη ένωση).
2)Η φάση εξελίχθηκε σε γκολ, επειδή σταμάτησαν οι αμυνόμενοι.
3)η φωτογραφία που βλέπουμε είναι λάθος! Η γραμμή έχει μπει πριν ο Λεντέσμα βγάλει την πάσα στον Μπεργκ και πριν καλά καλά «οπλίσει» το πόδι του. Ας την ξαναβάλουν σωστά και μετά το συζητάμε. Δηλαδή παγώνει μόνο η εικόνα, όμως οι παίκτες δεν μετακινούνται;
Επιπλέον: Σύμφωνα με όσα λέει ο Βασάρας στα σεμινάρια ξεκάθαρο και σημαντικό λάθος είναι το εξόφθαλμο λάθος, αυτό που βλέπουμε με γυμνό μάτι. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν θα ήταν άσχημο αν ο υπεύθυνος εκπαίδευσης έπαιρνε θέση για περιπτώσεις που προκαλούν ντόρο. Όπως διδάσκονται οι ρέφερι, περίπτωση σαν του Αγρινίου δεν είναι ξεκάθαρο και σημαντικό λάθος, ειδικά που ο Λάμπρου έχει τόσα πόδια παικτών μπροστά του και καλείται σε λίγα δευτερόλεπτα να αποφασίσει.
Αρα και λάθος να έχει κάνει, δεν είναι και για να γίνεται τόσος ντόρος…
Ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε με προπαγάνδα. Αφού είναι αντικειμενικοί γιατί δεν μας αναφέρουν και τα λάθη του Κομίνη; Μήπως θα έπρεπε να αποβάλλει τον Ζέκα ή τον Γουακάσο ή και τους δυο;
Μπορεί ο διεθνής ρέφερι να έδειξε εύκολες κίτρινες στους Μάκο (18’) και Κλέσιο (21’), όμως εκτέθηκε αργότερα. Ξεπερνάμε ότι στο 23’, ο διεθνής ρέφερι δεν καταλόγισε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων κοντά στο ύψος της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟ. Στο 24’ δεν έδειξε κίτρινη στον Ιμπάρμπο, στο 26’ στον Κουλιμπαλί, στο 31’ στον Ζέκα αλλά και φάουλ στον Κλέσιο κοντά στην «πράσινη» περιοχή, αφού τον έσπρωξε για να του πάρει τη μπάλα, στο 39’ όπως βλέπετε στη φωτό μπορούσε να δώσει ακόμη και κόκκινη στον Γουακάσο, στο 51’ ο Κομίνης «έπνιξε» άλλη μια κίτρινη στον Ζέκα, ενώ στην επανάληψη χαρίστηκε και σε κλαδέματα στον Γουακάσο. Δηλαδή έπρεπε να αποβληθούν και ο Γουακάσο και ο Ζέκα που έβγαλαν το ματς με μια κίτρινη στο 39’ και στο 94’, αντίστοιχα.
Ενας διαιτητής πρέπει να αντιμετωπίζει τις ομάδες με τα ίδια κριτήρια, κάτι που ο Κομίνης δεν έκανε. Επαναλαμβάνουμε: Εδωσε με ευκολία κάρτες στον Παναιτωλικό που… μαζεύτηκε αλλά δεν έκανε το ίδιο στον ΠΑΟ.