Δίνουν... παραγγελιά για Σιδηρόπουλο!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όπως τα είχαμε προβλέψει… Από την περασμένη εβδομάδα γράψαμε ότι ο μηχανισμός της προπαγάνδας, που υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα των ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, πιέζει για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι της άλλης Κυριακής Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Επιπλέον δεν θα μας κάνει εντύπωση ότι σε περίπτωση που δεν επιλεγεί, να λάβει χώρα ένα ακόμη …επεισόδιο ανωμαλίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ξεκάθαρα πλέον βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν τους ενδιαφέρει «να κερδίσουν τις Κυριακές τους», όπως δικαιολογούνται. Τους ενδιαφέρει πως θα περάσει το δικό τους και πως θα δηλητηριάσουν το ποδόσφαιρο, ενδεδυμένοι με επίπλαστη αντικειμενικότητα, καθώς ακόμη και οι ηλίθιοι τους πήραν χαμπάρι ποιους σκοπούς εξυπηρετούν.
Το μήνυμα προς τους Γκρούτση, Σαραϊδάρη και τον επιδιαιτητή Κύρο Βασάρα είναι ξεκάθαρο και φαντάζει σαν… διαταγή. Η Σιδηρόπουλος για τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ ή κανείς!
Θυμίζουμε ότι ο διεθνής ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της UEFA …απόλαυσε της προστασίας τους και μάλιστα με μπούλινγκ στον παρατηρητή Μανώλη Γιανναδάκη που όπως φαίνεται τιμωρήθηκε κιόλας εξαιτίας των πιέσεων τους, επειδή τόλμησε να βάλει 7.9 στον Σιδηρόπουλο για το πέναλτι-φάντασμα που έδωσε σε βουτιά του Μπεργκ στον αγώνα Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3. Ο παρατηρητής της ΕΠΣ Λασιθίου είδε στη Λιβαδειά ότι ο περισσότερος κόσμος, όμως πλέον δεν αποφασίζει η ΕΟΔ ποιος θα τιμωρηθεί, παρά η προπαγάνδα που αποκλείει ακόμη και διαιτητές από τους ορισμούς με τα μηνύματα που στέλνει.
Οι ίδιοι έριχναν το… δηλητήριο ότι τάχα ο Σιδηρόπουλος τιμωρήθηκε για να μην παίξει στον αγώνα της άλλης Κυριακής στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Είναι οι ίδιοι που δίνουν… παραγγελιά για να οριστεί.
Ο Ολυμπιακός είναι λογικό να μην ασχολείται με το ποιος διαιτητής θα οριστεί. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλεται, πρέπει και θα δώσουν τις απαντήσεις στο γήπεδο. Οι άλλοι ας διαλέγουν διαιτητές.

***Αν δεν οριστεί, καμία έκπληξη αν  ο Κοντονής διακόψει το πρωτάθλημα, όπως με το Κύπελλο

***Η λίστα των επιθυμητών δεν βγαίνει αλλά φαίνεται! Και δεν είναι όλοι οι υπόλοιποι

***Δεν μπορούν να τους... φάνε όλους με την πρώτη. Σιγά σιγά και στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης για να βάλουν 100 % δικούς τους!

Να δηλώσει κώλυμα
Ο Σιδηρόπουλος έχει ανάγκη από …προστασία; Είναι ο νο 1 διεθνής διαιτητής, είναι στην ελίτ κατηγορία της UEFA. Όμως, ανέχεται την… προστασία των δυνάμεων που μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ προσπαθούν να επηρεάσουν και τους ορισμούς και τους ίδιους τους ρέφερι. Δεν αμφισβητούμε ότι αντιλήφθηκε πως πρόκειται για… σκοτεινές δυνάμεις, επειδή έχουν το μανδύα της δήθεν αντικειμενικότητας, αλλά είναι οπαδικές δυνάμεις και αυτό είναι πιο επικίνδυνο. Για να δώσει την απάντησή του ότι δεν είναι με κανέναν, δεν έχει ανάγκη κανέναν, μήπως πρέπει να δηλώσει κώλυμα; Υπάρχει λόγος να δίνει την εντύπωση ότι ταυτίζεται μαζί τους;

Βοηθούς
Ο μηχανισμός της προπαγάνδας που επηρεάζει, στοχοποιεί και ελέγχει τη διαιτησία, όπως φαίνεται και από τους ορισμούς, αφού φαίνεται πως επηρεάζει την ΕΟΔ, μήπως έχει καμία προτίμηση και στους βοηθούς; Μήπως θέλει τους Ευθυμιάδη, Κωσταρά επειδή είναι στη διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου; Η θα αφήσει την ΕΟΔ να τους επιλέξει ελεύθερα; Από πότε μια ΠΑΕ, αφού ευχές της ΑΕΚ εκφράζουν, έχει άποψη για τη διαιτησία;

 «Βιβλίο»
Ο Σιδηρόπουλος είχε κώλυμα για τα σημερινά ματς αλλά μπορούσε να οριστεί αύριο ή τη Δευτέρα. Όμως, ο Σαραϊδάρης δεν τον όρισε, όπως μας λένε, για να τον προστατεύσει, άσχετα αν ο Θεσσαλονικιός εκφράζει άποψη για διαιτητή μόνο αν διαφωνεί! «Ανοιχτό βιβλίο» το μυαλό του Σαραϊδάρη. Εβγαλε στη… φόρα τα σχέδιά του;

Παράπτωμα
Αραγε η ΚΕΔ ασχολήθηκε με το ζήτημα που δημιούργησε ο Τάσος Σιδηρόπουλος; Ο διεθνής ρέφερι υπέπεσε σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα αποκαλύπτοντας στον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη το περιεχόμενο της συνομιλίας του με το παρατηρητή Γιανναδάκη που ο Διακοφώτης δημοσιοποίησε. Μήπως επειδή ο Σιδηρόπουλος είναι ο κορυφαίος διαιτητής πρέπει να έχει και ασυλία σε ότι και αν κάνει; Δεν ισχύουν οι κανονισμοί για αυτόν;

Μεγάλο λάθος της ΕΟΔ

Ο Βασάρας με τις δηλώσεις του διέψευσε ότι υπάρχει περιβάλλον του Γκρούτση, του Σαραϊδάρη αλλά και δικό του. Μόνο που ο μηχανισμός της προπαγάνδας έκανε πως δεν… άκουσε, καθώς για να στηρίξει την… παραγγελιά επικαλείται τις προθέσεις του Σαραϊδάρη. Είναι λάθος που δεν βγάζουν ανακοινώσεις, για να μην αναφέρουμε το ρητό με τη γυναίκα του Καίσαρα. Εκτός αν ισχύουν οι πληροφορίες. Πάντως, μέσω της σιωπής μόνο τέτοιο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος.
Να, και η λίστα της ΑΕΚ!
Να λοιπόν που μάθαμε γιατί δεν ορίζονταν οι Λαμπρόπουλος (Ηλείας) και Μήτσιος (Ηπείρου) ή γιατί ξεκίνησαν ως τέταρτοι την 5η αγωνιστική που αρχίζει σήμερα. Από δημοσιεύματα προκύπτει πως οι δυο έμπειροι ρέφερι βρίσκονταν στη λίστα της ΑΕΚ. Μια λίστα που δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, όπως συνέβη με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που στοχοποίησαν συγκεκριμένους ρέφερι. Σιγά μην επιλεγούν σύντομα για να σφυρίξουν. Άραγε ο Θωμάς με ποιον τρόπο έστειλε τη λίστα στην ΕΟΔ;