Ο Σιδηρόπουλος των μεγάλων λαθών

                
www.gavros.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι παράγοντες που κάνουν τους ορισμούς στο ισπανικό μοντέλου (Γκρούτσης, Σαραϊδάρης και ο επιδιαιτητής Βασάρας). Κοροϊδεύουν τον κόσμο με το να μένουν στις θέσεις τους. Σιδηρόπουλο ήθελε για το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ η προπαγάνδα που όπως φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΑΕΚ, Σιδηρόπουλο έβαλαν. Τι δεν καταλαβαίνετε; Οι επιλογές των διαιτητών γίνονται με… παραγγελιές και όχι με κριτήριο την απόδοσή τους.
Το φετινό ξεκίνημα για τον Τάσο Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), για τον οποίο η προπαγάνδα έδωσε παραγγελιά να οριστεί στο παιχνίδι της Κυριακής Ολυμπιακός-ΑΕΚ, δεν ήταν και το πιο ιδανικό. Μπορεί να τον κάλυψαν οι ίδιοι που… απαιτούσαν να επιλεγεί, όπως όλως τυχαίως έγινε, όμως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πέναλτι στη βουτιά του Μπεργκ, ένα πέναλτι που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά. Αναμφίβολα επρόκειτο για μια προκλητική απόφαση, ένα μεγάλο ανθρώπινο λάθος.
Μπορεί ο διεθνής ρέφερι, της ελίτ κατηγορίας της UEFA, να χαίρει ασυλίας από τα ΜΜΕ ή από τους υπεύθυνους διαιτησίας, όμως πέρσι η UEFA τον τιμώρησε για το ματς Σεντ Ετιέν - Βασιλεία 3-2 για τους «32» του Europa League και δεν τον όρισε ούτε στους «16» ούτε στους «8». Το αναφέρουμε για να αποδείξουμε πως ούτε ο Σιδηρόπουλος ξεφεύγει από τον… κανόνα: Δεν υπάρχει αλάνθαστος διαιτητής.
Αλλωστε λάθη έκανε και πέρσι, όπως και στο πρώτο του φετινό παιχνίδι:
Αναλυτικά:
*23/09/15 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Δεν καταλόγισε το πέναλτι του Κάτσε στον Σιμόες στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
*22/11/15 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 0-0: Δεν έδωσε πέναλτι του Γλύκου στον Πάουλο στις καθυστερήσεις.
* 06/02/16 Λεβαδειακός - Πανθρακικός 1-1: Δεν υπάρχει το πέναλτι στον Μπεν στο 53’, άρα ούτε αποβολή στον Τσιάρα. Επίσης, στο 73’ αρκέστηκε να αγριοκοιτάξει τον Μερεμπασβίλι, αρκεί να του δείξει τη δεύτερη κίτρινη για θέατρο.
* 12/03/16 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3: Μετά το 0-1 ο ρέφερι διεθνής ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Τζαβέλλα.
Δεν είναι και λίγο ένας ρέφερι να κάνει λάθος υποδείξεις στα τέσσερα από τα δώδεκα παιχνίδια του. Μάλιστα αν τον τιμωρούσαν σε όλα δεν θα έφτανε στον προαναφερόμενο συνολικό αριθμό.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ με την οποία αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, φάνηκε στον τελικό Κυπέλλου

Το σκάνδαλο στη Λεωφόρο
Ο Σιδηρόπουλος ήταν ο διαιτητής του προπέρσινου ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1, ένα ματς που δεν έπρεπε να ξεκινήσει, ούτε διέκοψε οριστικά παρά τη… ζούγκλα στη Λεωφόρο. Κανείς δεν το λέει, όμως ο διεθνής ρέφερι ήταν η αιτία ο Κοντονής (ποιος άλλος;) να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα. Ομως, αυτά δεν τα θυμάται η προπαγάνδα και τα βάζει μόνο με τον Παππά που εφάρμοσε τον κανονισμό και σε Λεωφόρο και σε Τούμπα.
Η ντρίμπλα στο καπνογόνο
Επίσης, στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 της περιόδου 2010-11 ο διεθνής διαιτητής δεν διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι στο 90’, παρότι μέσα στο τερέν έπεσε καπνογόνο, με αποτέλεσμα να εμποδίσει τον Ντουντού να μαρκάρει τον Ντιόπ, ο οποίος έδωσε την τελική πάσα στον Μπλάνκο που πέτυχε το γκολ που έκρινε τη συνάντηση.
Πρόκληση η… παραγγελιά
Δεν είναι κρυφό ότι οι αρμόδιοι… παραγγελιά της προπαγάνδας, που φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΑΕΚ, να μπει ο διεθνής ρέφερι στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα τέτοια πρόκληση δεν έχει ξαναγίνει και οι Γκρούτσης, Σαραϊδάρης (με επιδιαιτητή τον Βασάρα) θα δείξουν ότι φοβούνται. Αν μπει άλλος, αναμενόμενες οι αντιδράσεις.
Κι άλλες απαιτήσεις μετά

Η ΑΕΚ, όπως και οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός είναι οι ευνοημένοι των τριών πρώτων αγωνιστικών. Οι… απαιτήσεις τους για τους ορισμούς των διαιτητών φαίνεται ότι τους βγαίνουν μέσα στο γήπεδο και εφόσον γίνονται δεκτές, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ φυσικά και θα συνεχίσουν να απαιτούν. Μήπως ο Βασάρας θα πρέπει να εξηγήσει στους άλλους δύο πως αν μια ομάδα απαιτεί να μην επιλεγεί ένας διαιτητής, η UEFA τον βάζει επίτηδες. Στόχος να δείξει ότι τους εμπιστεύεται όλους.