Ευνοήθηκε η ΑΕΚ – Ο Μπλάνας δεν απέβαλε τον Σιμόες με δεύτερη κίτρινη

Στο… κλίμα της εξυγίανσης και ο Μπλάνας, άσχετα αν υπήρξαν αντιδράσεις, κυρίως όταν ανέβηκε επειδή είναι γαμπρός του πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ Αρη Σταθόπουλου. Όμως, για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι οι ρέφερι είναι φοβισμένοι και το δείχνουν και διστάζουν να εφαρμόσουν τους κανονισμούς ακόμη και σε εξόφθαλμες περιπτώσεις.
Για να μην τα λέμε εμείς αντιγράφουμε από το metrosport.gr:

Γι΄ αυτές τι φάσεις «φωνάζει» δίκαια ο Ηρακλής!

Μαντάρα τα έκανε στο ντεμπούτο του σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ ο Γιώργος Μπλάνας. Οι κυανόλευκοι τα έχουν δικαιολογημένα με τον διαιτητή του συνδέσμου Μεσσηνίας, καθώς σε δυο ξεκάθαρες φάσεις τους αδίκησε. 
 Αρχικά στο 38΄ δεν δίνει πεντακάθαρο έμμεσο υπέρ του Ηρακλή, καθώς ο Ανέστης έπιασε την μπάλα μετά από γύρισμα συμπαίκτη του, ενώ το αποκορύφωμα ήταν στο 48΄ όταν ο Σιμόες ενώ είχε κίτρινη κάρτα έκανε σκληρό φάουλ στον Λεοζίνιο έξω από την περιοχή και αντί να δώσει τη δεύτερη και ο Πορτογάλος να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, ο Μπλάνας τον κράτησε στο παιχνίδι.
 Οι αποφάσεις του Μπλάνα βέβαια έφεραν και την αγανάκτηση του Νίκου Παπαδόπουλου.

Εμείς προσθέτουμε:

Δεν υπάρχει πέναλτι σε βάρος του Μπαρτολίνι στο 78’ επειδή βάζει το χέρι για να στηριχθεί και η μπάλα πάει στο χέρι μετά την ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου. Στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ ζήτησε κι αυτό ως πέναλτι, ο Κυριακίδης άγγιξε αλλά δεν έσπρωξε τον Χριστοδουλόπουλο. Αρα, δεν έπεσε από αυτό. Ο προπονητής του Ηρακλή δήλωσε ότι διεθνής παίκτες έπρεπε να δει κίτρινη για θέατρο.

-Ο Σιμόες δεν θα έπαιζε κατά του Ολυμπιακού.