Λάθη υπέρ του ΠΑΟ από τον Κομίνη – Χαρίστηκε σε Ζέκα και Γουακάσο - Γίνεται προπαγάνδα για το λάθος (;) του Λάμπρου, όμως όχι για τον διεθνή ρέφερι

***Ο Λάμπρου της αντιπολευόμενης Ανατολικής Αττικής

update
SUPERLEAGUE
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ         0-0
2              Κίτρινες               2             
13           Φάουλ                  15          
 0             Οφσάιντ              5             
 6             Κόρνερ                 11
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών),
Λάμπρου (Αν. Αττικής)
4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μπίκας (Χαλκιδικής)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Θυμίζουμε τι γράφαμε για τον Κομίνη πριν από το παιχνίδι του Αγρινίου:
Τίτλος: Ο Κομίνης και οι κάρτες στον ΠΑΟ που ακόμα δεν βγαίνουν
Κείμενο: Πρόκληση είναι ο ορισμός του Κομίνη στον Παναθηναϊκό. Την προηγούμενη σεζόν ο διεθνής ρέφερι ορίστηκε σε δυο παιχνίδια του και τον ευνόησε. Στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2 δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Μπεργκ και απευθείας κόκκινη, παρά μόνο κίτρινη, στον Μαμούτε. Νωρίτερα, στο παιχνίδι Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-0 δεν απέβαλε τον Νίνη και προτίμησε απλά να δείξει κίτρινη αντί για κόκκινη στο 92’, αν και κλώτσησε από πίσω τον Σαραμαντά. Ο Κομίνης διανύει την έκτη του σεζόν στη Λίγκα, όμως στο Αγρίνιο μπαίνει μετά από καιρό, συγκεκριμένα από τις 19/02/12 Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-2. Επίσης, στην Superleague διαιτήτευσε άλλα δυο παιχνίδια της ομάδας του Αγρινίου: 01/10/11 Ατρόμητος  - Παναιτωλικός 2-1, 27/01/14 Εργοτέλης - Παναιτωλικός  0-1. Μια στο τόσο μπαίνει στον Παναιτωλικό.
"Καρμπόν" στο Αγρίνιο
Μια από τα ίδια από τον Κομίνη και χθες στο Αγρίνιο. Μπορεί να έδειξε εύκολες κίτρινες στους Μάκο (18’) και Κλέσιο (21’), όμως εκτέθηκε αργότερα. Ξεπερνάμε ότι στο 23’, ο διεθνής ρέφερι δεν καταλόγισε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων κοντά στο ύψος της μεγάλης περιοχής του ΠΑΟ. Στο 24’ δεν έδειξε κίτρινη στον Ιμπάρμπο, στο 26’ στον Κουλιμπαλί, στο 31’ στον Ζέκα αλλά και φάουλ στον Κλέσιο κοντά στην «πράσινη» περιοχή, αφού τον έσπρωξε για να του πάρει τη μπάλα, στο 39’ όπως βλέπετε στη φωτό μπορούσε να δώσει ακόμη και κόκκινη στον Γουακάσο, στο 51’ ο Κομίνης «έπνιξε» άλλη μια κίτρινη στον Ζέκα, ενώ στην επανάληψη χαρίστηκε και σε κλαδέματα στον Γουακάσο. Δηλαδή έπρεπε να αποβληθούν και ο Γουακάσο και ο Ζέκα που έβγαλαν το ματς με μια κίτρινη στο 39’ και στο 94’, αντίστοιχα.

Ενας διαιτητής πρέπει να αντιμετωπίζει τις ομάδες με τα ίδια κριτήρια, κάτι που ο Κομίνης δεν έκανε. Επαναλαμβάνουμε: Εδωσε με ευκολία κάρτες στον Παναιτωλικό που… μαζεύτηκε αλλά δεν έκανε το ίδιο στον ΠΑΟ.
Ο Κομίνης στο 61’ πήρε σωστή απόφαση αφού δεν υπάρχει πέναλτι του Μάκου στον Ιμπάρμπο.
Οσο για τον βοηθό Λάμπρου (κουμπάρο του Καλογερόπουλου και της αντιπολιτευόμενης ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής) δεν αποκλείεται να έκανε λάθος στο 43’, παρότι υπάρχει... θέμα με την φωτογραφία (όπως αναφέρουμε πιο πάνω), καθώς ο Μπεργκ υπάρχει μία πιθανότητα να καλύπτεται, όμως πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, μετά από πάσα του Σουηδού, οι αμυνόμενοι έχουν σταματήσει. Του χρεώνουν και ένα λάθος οφσάιντ στο 16’, όμως η φάση συνεχίστηκε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Επίσης, στην παρακάτω φωτό βλέπετε ότι μπορεί ο βοηθός να έχει λάθος θέση (σ.σ. εκτός αν η γραμμή μπαίνει λάθος), όμως ο Λουντ προεξέχει.

Ένα λάθος σε βάρος του Μπεργκ έκανε και ο Ακρίβος στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν είναι από αυτά που θεωρούνται σημαντικά.

Η φάση του 16'. Είναι οφσάιντ αν προεξέχει χέρι, πόδι, κεφάλι δεν λέει ο Βαρούχας;