Να ρωτήσουν τον Κουτσοκούμνη και για τη διαιτησία στην Κύπρο αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στο Champions League – Γιατί στην Ελλάδα δεν είναι όπως την παρουσιάζουν

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου οι 16 εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Superleague κλήθηκαν να ενημερωθούν από τον Κουτσοκούμνη, προκειμένου να «συζητηθεί η δομή και η διοίκηση της διαιτησίας», όπως αναφέρει ο Γκιρτζίκης στην πρόσκλησή του, η οποία κοινοποιήθηκε στη διοργανώτρια για να ενημερωθούν οι ΠΑΕ. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να ρωτήσουν τον επικεφαλής του κλιμακίου της FIFA και πρόεδρο της ΚΟΠ για το… χαμό που γίνεται με τη διαιτησία στην Κύπρο. Ακόμη είναι μια καλή ευκαιρία να τον ρωτήσουν τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ενώ να υπενθυμίσουμε και τα λάθη που έγιναν στα προημιτελικά, ημιτελικά μέχρι και στον τελικό του Champions League.
Αναφέρουμε τα παραπάνω για να δείξουμε ότι η διαιτησία στην Ελλάδα δεν είναι όπως την παρουσιάζουν κάποιες ΠΑΕ. «Ευχαριστώ τους Άγγλους, τους Ισπανούς και τους Γερμανούς διαιτητές που κάνουν πιο σοβαρά λάθη από εσάς» , είπε πει ο Κύρος Βασάρας, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA στους ρέφερι της Λίγκας χειμερινό σεμινάριο που έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2016.
«Αν οι ξένοι διαιτητές έκαναν τα λάθη που κάνουν στα πρωταθλήματα τους στην Ελλάδα, θα τους κρεμούσαν στις πλατείες», τόνισε στους διαιτητές και στους βοηθούς της 1ης και 2ης Κατηγορίας των Ενώσεων του Λεκανοπεδίου (Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής) στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που έγινε στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.
«Οσους διαιτητές και να βάλουμε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες κάποια φάση να χαθεί. Αυτό όμως είναι μέρος του παιχνιδιού», δήλωσε στο gazzetta.gr λίγο πριν έναρξη του Euro.

Όμως, αυτά δεν τα βλέπει ο Κοντονής που εκτίθεται με τις αποφάσεις του στους υγιείς φιλάθλους…

Σχόλια