Δάρας: «Δεν είναι μόνο η διαιτησία το πρόβλημα» - «ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός δεν αναφέρονται στο πως θα επιβιώσουν οι μικρές ομάδες» - «Θα ζητήσουμε οικονομικές διευκολύνσεις από τον Κοντονή»



Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Super League και εκ των μετόχων του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας και αναφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, αλλά και στο θέμα της εκλογής προέδρου. Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικρές ΠΑΕ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Δάρα:
 Για το τι έγινε στο συμβούλιο της Λίγκας: «Όταν ανέλαβα αναπληρωτής πρόεδρος έγιναν καταιγιστικές καταστάσεις, δεν έγινε το πρωτάθλημα. Είχαμε αναβολή. Το πρώτο θέμα που έπρεπε να μπει σε συμβούλιο ήταν το οικονομικό και τα χρήματα της NOVA. Μόνο εγώ θα μπορούσα να συγκαλέσω διοικητικό συμβούλιο και το έκανα. Έβαλε θέμα εκλογής προέδρου ο Παναθηναϊκός για να υπάρχει νομιμότητα και έτσι θα γίνει».
Για τον λόγο της αναβολής της πρεμιέρας της Super League: «Η αναβολή του πρωταθλήματος δεν έγινε με αιτία της Super League. Εμείς βγάλαμε ανακοίνωση ότι δεν φταίμε ως συνεταιρισμός για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό θέτει οικονομικά προβλήματα για τις μικρές κυρίως ΠΑΕ που δεν έχουν έσοδα από την Ευρώπη. Υπάρχουν τα συμβόλαια, οι εφορίες, το ΙΚΑ και άλλα πολλά, έχουμε δυσκολίες. Ειδικά αυτόν τον μήνα».
 Για τα έξοδα που τρέχουν για τις ΠΑΕ: «Ο υπουργός αποφάσισε αναβολή του πρωταθλήματος και θα πρέπει από εδώ και πέρα να κάνει κάποια ελαφρυντικά, ως προς τα χρέη που έχουμε και εμείς. Πρέπει να καταθέσουμε ένα κάρο λεφτά για τις ενημερότητες. Ο υπουργός επικαλέστηκε ότι είναι θέμα βίας και έτσι δεν εξαρτάται από τις ομάδες, αλλά από την Πολιτεία. Δεν έγινε με υπαιτιότητα του συνεταιρισμού η αναβολή. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για το από ποιον έγινε η αναβολή, δεν μας αφορά αυτό. Μας αφορά η οικονομική ζημιά και η αγωνιστική, την οποία έχουμε όλες οι ομάδες και κυρίως οι μικρές».
 Για το τι πρέπει να γίνει για να βοηθηθούν οι μικρές ΠΑΕ: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε από την αρχή, υπάρχουν δύο προβλήματα που θέσαμε οι δώδεκα μικροί. Θέλουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να πουλιέται καλύτερα και στα κανάλια. Για γίνει αυτό δεν πρέπει οι μεγάλοι να γίνουν μεγαλύτεροι και οι μικροί μικρότεροι. Αν οι μικρές ομάδες γίνουν φτωχότερες τότε θα μεγαλώσουν τα προβλήματα. Αν όμως τις ενισχύσουμε και τις κάνουμε να μην εξαρτώνται από άλλους, τότε θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο η διαιτησία το πρόβλημα».
 Για τις προσδοκίες των μικρών ΠΑΕ: «Οι μικρές ΠΑΕ είχαμε βγάλει μια ανακοίνωση για τη διαιτησία και τα τηλεοπτικά ποσοστά. Είχαμε πει ότι δεν γίνεται να μοιράζεται το 23%, σε όλα τα κράτη υπάρχει το 50-50. Αυτό ζητάμε εμείς οι μικροί. Μία ομάδα το καταψήφισε αυτό και ζητήσαμε να είναι 40-60 στη συνέχεια. Επίσης, πάλι δεν ψηφίστηκε από μία ομάδα. Για να υπάρξει τέτοια απόφαση θα πρέπει να ψηφιστεί ομόφωνα. Οι τέσσερις μεγάλοι αναφέρονται στις διαιτησίες και στα πειθαρχικά όργανα. Εμείς ως μικροί είπαμε τι πρέπει να γίνει στη διαιτησία, το αν δεν λειτούργησε δεν είναι δικό μας θέμα».
Για τη συμμαχία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού: «Οι τρεις μεγάλοι δεν αναφέρονται στο πως θα επιβιώσουν οι μικρές ομάδες. Σωστά είναι αυτά που λένε, αλλά δεν βοηθάνε στο να λυθεί το πρώτο πρόβλημα. Για να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει οι φτωχοί να πεινάνε».
 Για το αν υπάρχει σύμπνοια στη Λίγκα: «Δεν υπάρχει καμία διαφωνία στη Super League, για το οικονομικό οι 15 ομάδες είναι σύμφωνες και μία δεν είναι. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι δεν υπάρχει σύμπνοια, θα συζητήσουμε με τον πρόεδρο αυτής της ΠΑΕ για να του εξηγήσουμε ποιο είναι το σωστό».
 Για το αν οι δώδεκα ΠΑΕ είχαν συζητήσει για την εκλογή προέδρου: «Ποτέ δεν τέθηκε θέμα. Το μόνο θέμα που συζητήθηκε ήταν το οικονομικό. Κανένας εκ των δώδεκα δεν μίλησε για τον πρόεδρο. Δεν συζητήθηκε καν, ούτε τέθηκε τέτοιο θέμα. Δεν καλέσαμε ΔΣ για να εκλέξουμε πρόεδρο, απλά ήταν αίτημα μιας ομάδας. Το θέμα μας ήταν τα οικονομικά προβλήματα. Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος, το δήλωσα αυτό. Με ψήφισαν για αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΣ και σε αυτή τη θέση θα μείνω».
 Για την πρόταση του Κούγια να αναλάβει πρόεδρος ο Αλαφούζος: «Αυτή η πρόταση έγινε από τον κ. Κούγια και σωστά έγινε. Πρότεινε να γίνει αναβολή της συζήτησης γιατί δεν ήταν προετοιμασμένο το σώμα. Πρότεινε να εκλεγεί την άλλη εβδομάδα πρόεδρος, ο οποίος να είναι ιδιοκτήτης. Τότε προτάθηκε ο κ. Αλαφούζος και συμφωνούμε οι περισσότεροι με τον κ. Κούγια, γιατί δίνει περισσότερο κύρος να είναι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος ιδιοκτήτες ΠΑΕ».

Για την απόφαση εκλογής προέδρου: «Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Πανόπουλου. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και αποφασίστηκε ομόφωνα την επόμενη εβδομάδα να γίνει η εκλογή προέδρου. Όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα και εμείς δεν παίζουμε. Ευχόμαστε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα».