«Ταυρομαχίες» στη… συμμαχία τους


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ένα… μέτωπο στην δήθεν συμμαχία τους αφορά στον υποψήφιο πρόεδρο που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιώργο Γκιρτζίκη που είναι το φαβορί για τις εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο. Υπήρξε συνάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη μετά την ήττα τους (88-82) στη ΓΣ της ΕΠΟ; Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ επιμένει στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένο, ο δε διοικητής της ΑΕΚ θέλει αυτός να έχει τον πρώτο λόγο, όμως ο Σαββίδης δεν θέλει να ακούσει κουβέντα, επειδή, όπως υποστηρίζουν οι Θεσσαλονικείς, αυτοί ελέγχουν τις περισσότερες ενώσεις της αντιπολίτευσης.
Αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε πρόσωπο που θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ θα τον είχαν ανακοινώσει. Η θα καλούσαν τις ενώσεις που ψήφισαν «όχι» στο διοικητικό απολογισμό για να τον επιλέξουν αλλά προαπαιτούμενο είναι η συμφωνία σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα υπάρχουν κι αυτοί που θεωρούν ότι όποιο πρόσωπο και να βάλουν, δεν θα αποφευχθούν οι εσωτερικές τριβές, επειδή τα φιλόδοξα πρόσωπα είναι πολλά και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν.
Η νέα κόντρα τους (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) έχει να κάνει με το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας, με τον Παναθηναϊκό, όπως και στην περίπτωση του υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ να κρατά αποστάσεις. Η Superleague συγκάλεσε ΔΣ για τη Δευτέρα και ένα από τα θέματα είναι η «επιλογή εκπροσώπου του Συνεταιρισμού για τις ανάγκες εφαρμογής από την Ε.Π.Ο. του “ισπανικού μοντέλου” στη διαιτησία του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος».

Και στην περίπτωση αυτή ο καθένας θέλει να περάσει τη δική του επιλογή. Σύμφωνα με πληροφορίες Παναθηναϊκός θέλει Τεροβίτσα, η ΑΕΚ Σταθόπουλο ή Ψυχομάνη, ο ΠΑΟΚ τον Σαραϊδάρη και οι «μικροί» του Πανόπουλου τον Γενναίο, παρότι ήδη είναι στην ΚΕΔ, ενώ ακούγεται και ο Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)!