Τζώρτζογλου: «Για την ΕΠΟ γίνεται πόλεμος με χτυπήματα κάτω από τη μέση»

*** «Όλοι επιμένουν στον κύριο Μπίκα. Γιατί όλοι επιμένουν; Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα»
*** «Είναι άδικη η κριτική στον Γκιρτζίκη. Ξέρουμε πως είναι ένας τίμιος άνθρωπος-ένας τίμιος παράγοντας»

*** «Δεν ακούω κανέναν να μιλάει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν μιλάει κανείς για τις ανάγκες των 5.000 σωματείων, για τη δράση, τη λειτουργία»



Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, μίλησε στην ΕΡΑσπορ και στον Δημήτρη Μαλισιώβα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πρώτη Σελίδα».
Για την αντιπαράθεση με φόντο την ΕΠΟ
Μιλάμε για πόλεμο, με χτυπήματα κάτω από την μέση. Το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι πως όλοι θέλουν να μεταφέρουν το πρόβλημα στην ΕΠΟ. Εμείς το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, εμείς ταυτόχρονα και η λύση του προβλήματος. Έχουμε φτάσει στο σημείο, οι τέσσερις ψήφοι των μεγάλων, να επηρεάζουν τα πάντα. Δηλαδή από τους 181 ψηφοφόρους, οι μεγάλες ομάδες μιλούν με τις ενώσεις, κάνουν συναντήσεις στο Μακεδονία Παλας και επηρεάζουν τα πάντα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το επαγγελματικό, είναι και το ερασιτεχνικό και δεν ακούω κανέναν να μιλάει γι'αυτό. Δεν μιλάει κανείς για τις ανάγκες των 5.000 σωματείων, για τη δράση, τη λειτουργία.
Για το αν βλέπει λύση στον ορίζοντα
Να μαζευτούν όλοι, μικροί, μεγάλοι, ακόμα και το Υπουργείο. Όλοι όσοι δημιουργούν προβλήματα, πρέπει να μαζευτούν σε ένα συμβούλιο που να μην το ελέγχει κανείς, Βέβαια, με τη σημερινή κατάσταση δεν είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να δώσει λύση, μόνο μία αλλαγή φιλοσοφίας μπορεί να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάση την ισονομία.
Τι απαντά στο σενάριο διαδοχής του Γ. Γκιρτζίκη
Εμένα δεν με ενδιαφέρει με τα σημερινά δεδομένα αυτό το σενάριο. θα μπορούσα να το σκεφτώ υπό προυποθέσεις, αλλά δεν είναι o στόχος μου. Υπάρχουν πάντως πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας προσπάθειας για το καλό του ποδοσφαίρου, δηλαδή, ενώσεις, μεγάλοι-μικροί με την προϋπόθεση με πολλές ασφαλιστικές δικλείδες.
Για τη διαιτησία
Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Να αλλάξει η διαιτησία ώστε να μην υπάρχει αυτή η καχυποψία. Όλοι επιμένουν στον κύριο Μπίκα. Γιατί όλοι επιμένουν; Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα.
Για τον αν φταίει για όλα ο Γ. Γκιρτζίκης
 Είναι άδικη αυτή η κριτική. Ξέρουμε πως είναι ένας τίμιος άνθρωπος-ένας τίμιος παράγοντας. Δηλαδή το ποδόσφαιρο χάλασε τον τελευταίο 1,5 χρόνο; Θυμίζω πως τον κύριο Γκιρτζίκη τον ψήφισαν  51 από τις 55 ενώσεις.