«Ας μην κατέβουν. Εμείς εξετάζουμε τις προτάσεις τους. Είναι κακό που συνεργαζόμαστε με την UEFA;»

«Αν δεν γίνουν αποδεκτά αυτά τα οποία έχουν συμφωνήσει όλες οι ΠΑΕ, ώστε να υπάρχει ένα πιο υγιές και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και που αφορά α) την αναδιάρθρωση κι αναδιοργάνωση της SUPER LEAGUE και την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και β) την επαγγελματική διαιτησία όπως αυτή έχει προταθεί απ' όλες τις ομάδες της SUPER LEAGUE. Οι ομάδες μας τότε θα απέχουν και δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2016-17 διότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην απαξίωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος μετά τη χθεσινή συνάντηση των «11». Οσον αφορά στο θέμα της διαιτησίας που «εμπλέκεται» η ΕΠΟ, από το Πάρκο Γουδί διαρρέουν ότι ξεκαθάρισαν από την αρχή τη στάση τους και ξεκαθαρίζουν:
«Οι ΠΑΕ έχουν ξεχάσει ότι για να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα υπογράφουν ότι θα σέβονται και θα εφαρμόζουν τις αποφάσεις της FIFA και της UEFA. Αν δεν ισχύει το τελευταίο, τότε θα έχει πρόβλημα η ίδια η ομοσπονδία. Όσες προτάσεις είναι αντίθετες σε όσα εφαρμόζουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, δεν είναι δυνατόν να περάσουν. Γιατί δεν λένε αναλυτικά τις προτάσεις τους; Γιατί δεν λένε τι ζητάνε; Ας μην κατέβουν στο πρωτάθλημα! Εμείς εξετάζουμε τις προτάσεις τους. Είναι κακό που συνεργαζόμαστε με την UEFA; Από τη μια έχουμε τον Κοντονή που θέλει να επιβάλλει τα δικά του, τώρα μας προέκυψαν και οι ΠΑΕ. Μας εκβιάζουν; Το ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα πρέπει να παίζεται όπως και σε όλο τον κόσμο. Είπαμε ότι θα δούμε τις εισηγήσεις τους. Τους απάντησε κανείς; Θα αποφασίσουμε, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της FIFA και της UEFA».
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Πανόπουλου:
«Αν δεν γίνουν αποδεκτά αυτά τα οποία έχουν συμφωνήσει όλες οι ΠΑΕ, ώστε να υπάρχει ένα πιο υγιές και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και που αφορά α) την αναδιάρθρωση κι αναδιοργάνωση της SUPER LEAGUE και την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και β) την επαγγελματική διαιτησία όπως αυτή έχει προταθεί απ' όλες τις ομάδες της SUPER LEAGUE. Οι ομάδες μας τότε θα απέχουν και δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2016-17 διότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην απαξίωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα.
Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες των 11 ΠΑΕ δηλώνουν ομόφωνα λαμβάνοντας υπόψιν ότι η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα όσον αφορά τον στοιχηματισμό, να διεκδικήσουν απευθυνόμενη στην Πολιτεία και τους φορείς το αυτονόητο, που είναι η ανταποδοτικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδοσφαιρικό προϊόν που να είναι χωρίς βία, ανταγωνιστικό, ισότιμο ανάμεσα σε οικονομικά υγιείς ομάδες που θα κάνουν επενδύσεις και δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια οι στοιχηματικές εταιρίες που κερδίζουν από αυτό.
Οι 11 ΠΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν ότι για την κεντρική χορηγία της SUPER LEAGUE, δηλαδή για το μέγα κεντρικό χορηγό, θα έχουν πλήρη ομοφωνία όσον αφορά την εταιρία που θα επιλεγεί. Ενώ ο μέγας κεντρικός χορηγός θα επιλεγεί με βάση και μόνο τη μεγαλύτερη προσφορά. Οι 11 δεσμευόμαστε ότι η μεγαλύτερη προσφορά θα είναι αυτή που θα προταθεί ομοφώνως.
Και οι 11 θα φέρουν στην φανέλα τους τον χορηγό που θα έχουν επιλέξει σαν μέγα κεντρικό χορηγό της SUPER LEAGUE.
Οι 11 ΠΑΕ αποφάσισαν ομόφωνα επίσης ότι στη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ θα εκλέγεται ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, όπως ήδη προβλέπεται από το καταστατικό της SUPER LEAGUE.
H SUPER LEAGUE έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία ανεύρεσης ενός στελέχους που θα καταλάβει τη θέση του ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ της και κάτω από τον οποίο θα υπάγονται όλα τα τμήματά της. Ο ίδιος ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ προσωπικά θα εστιάσει "focus" στο εμπορικό κομμάτι.

Άποψη των 11 ΠΑΕ είναι ότι θα πρέπει να γίνει εκχώρηση των λειτουργικών αρμοδιοτήτων από τον ΠΡΟΕΔΡΟ στον ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ».