Και επίσημα ο Βαρουξάκης υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣ Χανίων

***Ο Βούρβαχης στηρίζεται από το ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ
ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: www.athlitiko.gr (ΕΔΩ)


Η πολύκροτη υποψηφιότητα του Στέλιου Βαρουξάκη για τον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Χανίων ανακοινώθηκε, με τον Χανιώτη παράγοντα να τονίζει στις δηλώσεις του ότι βάζει μπροστά το «εμείς και όχι το εγώ».
Η συνέντευξη από τον κ. Βαρουξάκη δόθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων, στο οποίο παραβρέθηκαν πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους οι κ.κ. Τσιριτάκης και Δημ. Μαθιουλάκης από την ομάδα του Πλατανιά. Μάλιστα, μετά την πρώτη και βασική του δήλωση, ακολούθησαν χειροκροτήματα από τον κόσμο που ήταν παρών.
Ο κ. Βαρουξάκης είπε ότι ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές και πως θα φέρει καινοτόμες ιδέες για την ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, δηλώνοντας παράλληλα «μπροστάρης» σε περίπτωση "πολέμου"
Για τον Γ. Βούρβαχη είπε ότι έχει προσφέρει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, αλλά επεσήμανε ότι «πιστεύω ότι έχουμε κάποια πράγματα παραπάνω να δώσουμε». Ακόμα, είπε ότι η παράταξή του δεν ανήκει σε κανένα στρατόπεδο και ειδικότερα σε αυτό του Ολυμπιακού όταν του έγινε σχετική ερώτηση ενώ τόνισε ότι εν καιρώ θ’ ανακοινώσει το τιμ των συνεργατών του.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΞΑΚΗ
«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κατά πρώτον που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και στην πρόσκληση της ομάδας μας βεβαίως, γιατί για μένα υπάρχει πάντα το εμείς και όχι το εγώ. Θέλω να ξέρετε ότι όπου πάω και ό,τι κάνω στη ζωή μου προσπαθώ να φτιάξω πράγματα και όχι να χαλάσω.
Σας κάλεσα εδώ, καθώς αποφάσισα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων. Έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών που προκύπτουν από αυτή μου την επιλογή και τη θητεία μου στα διοικητικά του αθλήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια θεωρώ ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το ποιος είμαι και την αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο. Αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη να είμαι επικεφαλής μιας νέας ομάδας ανθρώπων που έχουν όνειρα και φρέσκες ιδέες για το μέλλον του χανιώτικου ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι έχουμε την εμπειρία, το μεράκι για μια νέα επιτυχημένη εποχή. Μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων που έχει γνώσεις από το τι εστί ποδόσφαιρο, που επιζητά μια νέα αρχή, με ισονομία, αξιοκρατία, που θα αλλάξει τα στεγανά στον αθλητισμό του τόπου μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλες τις ομάδες του νομού μας, από γωνιά σε γωνιά των Χανίων. Να προβούμε σε τομές που θα τις βοηθήσει να αποδώσουν και να τους δώσει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μέσα από τη συλλογικότητα και την πολλή δουλειά θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας αλλά και να στηρίξουμε τον Χανιώτη ποδοσφαιριστή και παράγοντα. Την επόμενη μέρα των εκλογών τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Θέλουμε να αισθάνονται την ΕΠΣ Χανίων, σπίτι τους και θα είμαστε εκεί για ό,τι χρειαστούν.
Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι το χανιώτικο ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να πορευτεί την επόμενη μέρα με ηρεμία, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις. Εξάλλου, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε για τα πρόσωπα που πλαισιώνουν την ομάδα που θα διεκδικήσει την ΕΠΣ Χανίων όπως και για το πρόγραμμά μας που θα είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με κριτήριο πάντα την εντιμότητα, την πρόοδο και τον σεβασμό στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μπάλα, είναι πολιτισμός αλλά και ηθικές αξίες. Αυτές τις βάσεις θέλουμε να δώσουμε και μ' αυτές θα πορευτούμε».
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Για όσα ακούστηκαν σε ραδιοφωνικό σταθμό για "κλεφτοπόλεμο", σχέσεις με τον τραγουδιστή Κονταρό κτλ.: «Θα σας πω ότι είμαστε φρέσκοι και ότι δε γνωρίζουμε από παρασκήνιο, δε γνωρίζουμε από "κλεφτοπόλεμο". Προσωπικά, αλλά και οι άνθρωποι που με πλαισιώνουν, γνωρίζουμε πολύ καλά όμως από πόλεμο και να ξέρετε ότι στον πόλεμο προσωπικά ο ίδιος είμαι πάντα μπροστάρης».
Για το ότι είχε δηλώσει πριν από δύο χρόνια ότι δεν θ’ ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο λόγω του ότι κουράστηκε και τι τον έκανε ν' ασχοληθεί και πάλι ενεργά διεκδικώντας την προεδρία της ΕΠΣ Χανίων: «Κατά πρώτον να ξέρετε ότι η ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε ποτέ. Λέγοντας ότι σταματάω από το ποδόσφαιρο εννοούσα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο γιατί πλέον δε με εκφράζει. Όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο νομίζω ότι έχω τη γνώση και την εμπειρία για να μπορέσω να βοηθήσω τον τόπο μου, γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με ενδιαφέρει πάρα πολύ».
Για το αν θα είναι "πόλεμος" οι εκλογές της ΕΠΣΧ ή θα υπάρξει ένα σωστό κλίμα το επόμενο διάστημα: «Όπως είπα και προηγουμένως, φυσικά εμείς θα πάμε χωρίς καμία πόλωση. Σεβόμαστε τον κύριο Βούρβαχη για όσα έχει προσφέρει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάποια πράγματα παραπάνω να δώσουμε».
Για το ποιες αλλαγές σχεδιάζει να φέρει στην ΕΠΣΧ: «Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν την ισονομία και τη δικαιοσύνη. Το δεύτερο είναι οι καινοτόμες ιδέες οι οποίες θα βοηθήσουν τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες γενικότερα για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε όλοι μαζί το επίπεδο στα Χανιά και ειδικότερα το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Όπως σας ειπώ, αντιπροσωπεύω το εμείς και όχι το εγώ».
Για το ότι όσες φορές άλλοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ΕΠΣΧ δεν τα κατάφεραν να κερδίσουν τον κ. Βούρβαχη: «Αυτό δε με ανησυχεί, ούτε μένα, ούτε την ομάδα μου. Πιστεύω ότι είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και όπως ξέρετε πολύ καλά, δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές. Έχουμε περάσει από όλα τα φάσματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Καταφέραμε να φτάσουμε στα πιο υψηλά επίπεδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οπότε νομίζω ότι είμαστε άξιοι αντίπαλοι και θα έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε την ΕΠΣ Χανίων».
Για το πότε θ' ανακοινώσει τους συνεργάτες του: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη υπάρχουν κάποια άτομα που με πλαισιώνουν αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η ομάδα, οπότε, παρακαλώ, δεν θα ήθελα να σας ανακοινώσω κάτι. Λίγο-πολύ είναι κλειστή η κοινωνία μας και τους γνωρίζετε ποιοι θα είναι περίπου οι συνεργάτες μου».
Για το ότι με δεδομένο ότι έπονται οι εκλογές στην ΕΠΟ και το διακύβευμα είναι μεγάλο εάν θα μπορούσε ένα τέτοιο γεγονός να επηρεάσει τις εκλογές στα Χανιά: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Εμένα με ενδιαφέρει ουσιαστικά το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Όχι, δεν με φοβίζει κάτι, ούτε ανησυχώ για κάτι».

Για το ότι φημολογείται ότι η δική του εκλογή έχει τη στήριξη του Ολυμπιακού και αυτή του κ. Βούρβαχη της αντίπαλης πλευράς: «Εγώ θα εκπροσωπήσω τις χανιώτικες ομάδες. Δεν είμαστε σε κανένα στρατόπεδο και θα κοιτάξουμε μονάχα το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου».