«Αυτοδιοίκητο» η ΚΕΔ

Και στο παρελθόν η Λίγκα επιχείρησε να έχει λόγο στη διαιτησία, τόσο με τον διορισμό του Μπίκα ως υπεύθυνου ορισμού των παρατηρητών, όσο και με τη δημοσιοποίηση των βαθμολογιών των ρέφερι. Όμως, όλα αυτά τα έκοψε… μαχαίρι η UEFA. Η ΚΕΔ, άρα η Λίγκα δεν μπορεί να κρίνει ούτε το μέλος που ορίζει τους ρέφερι της κατηγορίας, είναι «αυτοδιοίκητο». Υπενθυμίζουμε ότι η UEFA έχει συστήσει ειδική επιτροπή που ελέγχει αν πληρούνται οι όροι της Συνθήκης Διαιτησίας.
«Η διαιτησία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ομοσπονδίας. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαιτησία. Είναι τελείως ανεξάρτητη από Λίγκες, ομάδες και κυβερνήσεις», αναφέρει το παράρτημα Α της Συνθήκης Διαιτησίας.
Κατά συνέπεια θα γίνουν δεκτές όσες προτάσεις της Λίγκας δεν παρεμβαίνουν στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης της διαιτησίας. Άρα, οι προτάσεις περί επαγγελματικής διαιτησίας και να ψηφίζει η Superleague για το αν πρέπει να μείνει ή να φύγει το μέλος της ΚΕΔ που κάνει τους ορισμούς της Superleague δεν αναμένεται να περάσουν.