Παρελθόν ο Ντάλας από την ελληνική διαιτησία

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΑΥΡΟΣ"
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Τέλος ο Ντάλας από την ελληνική διαιτησία. Το συμβόλαιο του Σκοτσέζου, που για όσους δεν ξέρουν είναι μέλος της ΚΕΔ, λήγει στο τέλος του μήνα και η ΕΠΟ δεν υπάρχει περίπτωση να το ανανεώσει. Ο Χιού Ντάλας «αποχαιρετά» την ελληνική διαιτησία μετά από δυο χρόνια… θητείας. Αρχικά, στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-15, φαινόταν πως είχε αναλάβει τους ορισμούς της Superleague και μετά από τρείς μήνες εγκατέλειψε με δική του θέληση, έχοντας μέχρι τώρα την ευθύνη της εκπαίδευσης των ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας.
Ο Ντάλας φεύγει για δυο λόγους. Ο ένας είναι ο οικονομικός, καθώς με τον αποκλεισμό της Εθνικής από τα γήπεδα της Γαλλίας τα πράγματα είναι ...στενάχωρα για την ΕΠΟ. Αρχικά είχε προσληφθεί από τον Σαρρή με ετήσιες απολαβές ύψους 180.000 ευρώ που ο Γκιρτζίκης μείωσε στις 90.000 ευρώ, όμως η ΕΠΟ δεν έχει ούτε την πολυτέλεια να δαπανά αυτό το ποσό, έστω και αν πρόκειται για το Νο 2 παράγοντα της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.
Ο δεύτερος λόγος είναι πως ούτε ο ίδιος έδειχνε διατεθειμένος να συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με την ελληνική διαιτησία αφού αραίωναν συνεχώς οι επισκέψεις του στην Ελλάδα.  
Θυμίζουμε ότι ο Ντάλας είχε σοκαριστεί με την εγκληματική επίθεση κατά του Ζωγράφου, το Νοέμβριο του 2014. «Συγκλονίστηκα από την εγκληματική επίθεση εις βάρος του Χριστόφορου Ζωγράφου και ήθελα να μείνω μακριά από την ευθύνη της επιλογής των διαιτητών», είχε καταθέσει ο ίδιος στον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η προπαγάνδα ότι τάχα εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση από το συγκεκριμένο πόστο. Ακόμη πρόσθεσε ότι δεν είχε δεχθεί πίεση από κανέναν. Αυτά για να προλάβουμε, καθώς οι πραγματικοί λόγοι της αποχώρησης του Ντάλας είναι οι δυο προαναφερόμενοι. 


ΕΝΑ… διαζύγιο που αναμένονταν