«Απαγορευτικό» για Καλογερόπουλο

Το άρθρο 36 του κανονισμού διαιτησίας, το οποίο έχει τίτλο «ορισμός διαιτητών», αναφέρει στην παράγραφο 11: «Απαγορεύεται ο ορισµός διαιτητή, 4ου διαιτητή, βοηθών διαιτητών και επιπρόσθετων βοηθών διαιτητών σε αγώνα της ίδιας οµάδας την επόµενη αγωνιστική ηµέρα».
Τι σημαίνει αυτό;
Κατά την άποψή μας, ο Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών) δεν έχει δικαίωμα να οριστεί ως επιπρόσθετος στον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ο οποίος γίνεται στις 7 Μαΐου. Ο διεθνής ρέφερι μπήκε στον ημιτελικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, αν και πήρε 7.9 για τη διαιτησία του στο Αστέρας-ΠΑΟ 0-0 και έπρεπε να τιμωρηθεί, και δεν μεσολαβεί παιχνίδι πρωταθλήματος, καθώς το επόμενο ματς είναι ο τελικός του άλλου Σαββάτου. Δεν έχει σημασία που δεν έγινε ο αγώνας στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς ο κανονισμός «μιλάει» για ορισμό!
Γράφουμε τα παραπάνω επειδή ο Καλογερόπουλος ως διεθνής είναι στη διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου, όταν ο τελευταίος σφυρίζει στο εξωτερικό. Μπορεί να τον ήθελε μαζί του, όμως ο κανονισμός είναι πάνω από επιθυμίες, πάντα σε περίπτωση που ισχύει το τελευταίο.
Βέβαια κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο τελικός δεν είναι απλά ένας επόμενος αγώνας αλλά ένα κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός και πρέπει να διαχωριστεί. Δεν γνωρίζουμε την άποψη της ΚΕΔ για τον κανονισμό, όμως αν θέλουν να τον βάλουν θα πρέπει να ρωτήσουν τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, η οποία είναι αρμόδια σε περίπτωση που ένας κανονισμός χρειάζεται ερμηνεία.
Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα με τους άλλους συνεργάτες του Σιδηρόπουλου στα παιχνίδια της Ευρώπης. Αναφερόμαστε σους Μιχάλη Κουκουλάκη (Ηρακλείου), που όπως ο Καλογερόπουλος ορίζεται επιπρόσθετος διαιτητής και στους βοηθούς Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας), Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας) και Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), ο οποίος μπαίνει ως τέταρτος διαιτητής.
ΔΕΝ μπορεί να οριστεί σερί διαιτητής στην ίδια ομάδα


Ντεμπούτο
Ο Καλογερόπουλος δεν μπορεί να θεωρηθεί και ως… βασικός συνεργάτης του Σιδηρόπουλου. Στο μέλλον μπορεί να γίνει. Ένα ματς έπαιξαν μαζί και είναι στο Europa League Σεντ Ετιέν-Βασιλεία 3-2, το οποίο προαναφέραμε. Και έγινε μετά το… ναυάγιο του Αθηναίου στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0), μόνο με σημαντικά λάθη σε βάρος των «ερυθρολεύκων».