Τα... γαλλικά στο Περιστέρι

Επεισοδιακή ήταν ανάπαυλα του ημιχρόνου του ημιτελικού Κυπέλλου Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-2, καθώς δεν υπήρξαν μόνο οι διαμαρτυρίες του Γιώργου Σπανού. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου είχε παράπονα από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Γιώργο Κύζα (Δράμας), απάντησε ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης και κουβέντα στην κουβέντα άναψαν τα …αίματα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Ο Ατρόμητος είχε βγει πρώτος στον αγωνιστικό χώρο και οι διαιτητές, για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, περίμεναν την ΑΕΚ στη φυσούνα. Είναι η στιγμή που πέρασε από μπροστά τους ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος σε ήρεμο στιλ δεν έχασε την ευκαιρία να παραπονεθεί στον Κύζα:  «Θα μπορούσες να βγάλεις τρεις κίτρινες κάρτες στην ΑΕΚ και μία σε εμάς στο πρώτο ημίχρονο. Πρόσεξε το θέμα με τις κάρτες γιατί είναι σημαντικό και επηρεάζει την εξέλιξη ενός αγώνα. Όταν τις δέχονται οι παίκτες δεν πέφτουν με δύναμη στην μπάλα γιατί φοβούνται μην δεχθούν δεύτερη και χάσουν τον τελικό».
Τα λόγια αυτά άκουσε ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος πάντα σύμφωνα με πηγές, επιτέθηκε φραστικά στον Σπανό:  «Τι θέλεις ρε Σπανέ με τη διαιτησία! Δηλαδή, έχεις και παράπονο;».
Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει… πύραυλος και ο Σπανός, ο οποίος είπε στον Δημητριάδη: «Να προσέχεις πως μιλάς. Το ρε να το πεις εκεί που σε παίρνει... Άντε γ... Αντε γ… Αντε γ…».
Από την πλευρά του ο παράγοντας της ΑΕΚ του απάντησε «έλα, έλα ακούμπα με...», η… κατάσταση πήγαινε προς το χειρότερο, όμως παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το υέμα έληξε.
Είναι δυνατόν ο Δημητριάδης να θεωρεί ότι κανείς άλλος δεν πρέπει να μιλάει στους διαιτητές; Η κάμερα τον έχει συλλάβει ουκ ολίγες φορές σε ματς της ΑΕΚ!

ΜΕ ποια αρμοδιότητα ο Δημητριάδης ζητούσε εξηγήσεις από τον Σπανό;

Τα ίδια και τα ίδια…

Με αφορμή το ρεπορτάζ, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Σπανού-Δημητριάδη, δεν μπορούμε παρά να επεκταθούμε περισσότερο, ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Τα ίδια θα κάνει ο παράγοντας της ΑΕΚ και το άλλο Σάββατο; Θα προκαλεί και τους παράγοντες του Ολυμπιακού και θα πάει κοντά στους διαιτητές, όπως αρκετές φορές μας έχει δείξει η κάμερα στα παιχνίδια, είτε στην ανάπαυλα, είτε στο τέλος των αγώνων της ΑΕΚ! Ο κανονισμός είναι σαφής και οι αρμόδιοι οφείλουν να τον επιβάλλουν.