Τρία χρόνια στον... ρυθμό του τρόμου

Η Πολιτεία θα πρέπει να καταλάβει ότι και οι διαιτητές άνθρωποι είναι. Έχουν οικογένειες, εργάζονται, έχουν επαγγελματικό και κοινωνικό κύκλο. Δεν γίνεται να στοχοποιούνται, να τρομοκρατούνται και να διασύρονται. Μήπως έχουμε να κάνουμε ακόμη και με παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Οι προσπάθειες του εξευτελισμού τους από συγκεκριμένες ΠΑΕ και παράγοντες αυτών είναι διαρκείς. Επίσης, η προπαγάνδα σε βάρος τους δεν έχει προηγούμενο. Όλα αυτά κρατούν τουλάχιστον τρία χρόνια και δεν συγκινείται κανείς. Δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα προς τα εμπρός. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Για την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη το ποδόσφαιρο δεν είναι μέρος της ζωής;
ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
«Ναι» στην κριτική των διαιτητών. Για αγωνιστικούς λόγους και οι ίδιοι θέλουν τις απόψεις όλων. Όμως, η διαφορά είναι ότι με το μανδύα της κριτικής από συγκεκριμένες ΠΑΕ και συγκεκριμένους παράγοντες προσβάλλονται και προσωπικότητες. Στην Ελλάδα συγκεκριμένες ομάδες συστηματικά φωνάζουν μόνο και μόνο με αφορμή τον ορισμό ενός ρέφερι και ως γνωστόν, όταν αυτό γίνεται πριν από έναν αγώνα ο μόνος στόχος που φαίνεται είναι για τον επηρεάσουν. Και η πλάκα είναι ότι δεν επιβεβαιώνονται οι κινδυνολογίες, δηλαδή ότι τάχα θα αδικηθούν. Για όλα αυτά αδιαφόρησε η αθλητική και η τακτική δικαιοσύνη.
ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της στοχοποίησης και της τρομοκρατίας των διαιτητών κανείς δεν αποκλείει να γίνουν και χειρότερα από το «ντου» στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Και σε όλο αυτό το διάστημα οι ρέφερι, οι βοηθοί και οι παρατηρητές φοβούνται και τον ίσκιο τους. Αλλωστε τα τελευταία χρόνια δεν λείπουν τα περιστατικά ξυλοδαρμών.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΛΑΘΗ

Ποδόσφαιρο χωρίς λάθη δεν υπάρχει. Όπως οι παίκτες κάνουν λάθη το ίδιο ισχύει και για τους διαιτητές. Παράλληλα κανείς δεν βλέπει τα λάθη που κάνουν οι Ιταλοί, οι Αγγλοι, οι Ισπανοί, οι Γερμανοί ρέφερι, τα οποία περιλαμβάνονται στα εκπαιδευτικά DVD της UEFA. Ακόμη και στους «8» του Champions League είχαμε «βροχή» από λάθη και μάλιστα από διαιτητές, οι οποίοι το καλοκαίρι θα είναι στο Euro της Γαλλίας.