Αυτή είναι η αλήθεια – Ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια της τελευταίας πενταετίας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Επειδή λένε και αναμένεται να πουν πολλά για τη διαιτησία στο συγκεκριμένο γήπεδο μια ομάδα αδικείται. Απόδειξη ότι στα επτά από τα οκτώ ματς της τελευταίας πενταετίας οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ κακές διαιτησίες.
Αναλυτικά:
02/02/11 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  1-0: Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Κύπελλο, όμως ο Μάνταλος (τότε της ΕΠΣ Αθηνών) δεν καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σαβίνι στον Τοροσίδη στο 60’. Επίσης, ο βοηθός Τρύφων (Δράμας) έκοψε επιθέσεις τον Ρόμενταλ (12’) και Τζιμπούρ (14’, 28’).
13/03/2011 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1: Ήττα με ανύπαρκτο πέναλτι που σφύριξε ο Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας). Σε διεκδίκηση της μπάλας στο 71’ ο Παπαδόπουλος άπλωσε το χέρι του και απλά ακούμπησε τον Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος «βούτηξε» και ο νυν Βουλευτής καταλόγισε το 100 % ανύπαρκτο πέναλτι, με το οποίο ο Βιτόλο έκανε το 2-1.
05/02/12 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2: Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρίποντο με το Γιάχο να έχει αποβάλλει σωστά τον Λάζαρ, όμως έπρεπε να συμβεί το ίδιο και με τους Φωτάκη, Γκαρσία που το παράκαναν με σκληρά μαρκαρίσματα.  
25/11/12 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  1-1: Μια καλή διαιτησία από το Μάνταλο. Μπορεί να του έφερε γούρι το τσάι και το ρακί που κέρασε ο τέταρτος Βοσκάκης (Ρεθύμνου) στους εκπροσώπους των ομάδων στην πρωινή σύσκεψη.
09/03/14 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  2-1: Κάκος! Εκανε ένα σωρό λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού, με κορυφαίο τη μη αποβολή του Ινσαουράλδε, ο οποίος στο 56’ γρονθοκόπησε στον Ντινγκά. Επίσης, στο 87’ δεν απέβαλε τον Τζαβέλλα (χτύπησε τον Πέρες) και τον Λούκας για τάκλιν στον Σάμαρη (94’). Επίσης, ο βοηθός Καραϊσαρίδς (Πιερίας) δεν οφσάϊντ τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.

ΤΟ… ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ
Προχωρούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Στις 16/04/14 (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0) είχαμε το… έπος του Μάνταλου. Χειρότερη διαιτησία και από τη φετινή του Γιάχου, σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου που δεν έπρεπε να ξεκινήσει εξαιτίας των όσων έγιναν αλλά η σέντρα έγινε με 45’ καθυστέρηση. Ο Μάνταλος έπαιξε 100-0 ΠΑΟΚ. Στο 3’ δεν απέβαλε το Τζαβέλλα που τράβηξε το Μπονγκ από τα μαλλιά, στο 92’ δεν τιμώρησε με κόκκινη την κουτουλιά του Κατσουράνη στο Μανιάτη, όπως και στο 92’ την κλωτσιά του Στοχ στον Τσόρι. Στο 45' ο Καρατζίκας έκοψε με ανύπαρκτο οφσάϊντ τον Κάμπελ.
Επίσης, στον ημιτελικό Κυπέλλου (16/04/14, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0) ο απαράδεκτος Μάνταλος δεν έδωσε τρία πέναλτι!  Στο 6’ του Σκόνδρα στον Φουστέρ, στο 26’ του Τζαβέλλα στον Τσόρι, στο 28’ του Τζαβέλλα στον Βαλντέζ (δεύτερη φορά που χάρησε κόκκινη στον παίκτη του ΠΑΟΚ) και του Βίτορ στον Βαλντέζ (στο β’ μέρος). Ακόμη στο 94' εκτοξεύτηκε φωτοβολίδα που πέρασε ανάμεσα στον Μέγιερι και τον επιπρόσθετο διαιτητή Μήτσιο (Ηπείρου).

Η… ΣΚΥΤΑΛΗ
Μετά την σκυτάλη πήρε ο Γιάχος. Στις 08/02/15 (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  0-0), καθώς στο 84’ ο Γιάχος δεν καταλόγισε πέναλτι που έκανε ο Αθανασιάδης στον Σαντάνα μετά από κόρνερ του Φορτούνη. . Ο τότε διεθνής δεν αντέδρασε, παρά τη ρίψη αντικειμένων κατά των Τσόρι, Αλεξέα (βοηθός της ΕΠΣ Μεσσηνίας) στο 61’.

Η… ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΛΑΘΗ

Το τελευταίο από τα οκτώ ματς της τελευταίας πενταετίας είναι για το φετινό πρωτάθλημα. Στις 04/10/15 (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2) είχαμε «βροχή» τα λάθη από τον Γιάχο. Δεν έδωσε δυο πέναλτι (του Τζαβέλλα στον Φορτούνη στο 5’ και του Ρικάρντο Κόστα στον Σεμπά). Στο πρώτο έπρεπε να αποβληθεί ο Τζαβέλλας, ενώ δεν απέβαλε τον Βίτορ (πάτησε με τις τάπες τον Ντουρμάζ στο 30’ και στο 62’).