Πρωτοφανής αδράνεια σε σοβαρά περιστατικά



Οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές της SuperLeague σε διάφορα ματς έχουν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, άνευ προηγουμένου, που γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι πρακτικές κάποιων είναι πρωτοφανείς, όπως πρωτοφανής είναι και η αδιαφορία τόσο της αθλητικής δικαιοσύνης αλλά και των αθλητικών αρχών (ΕΠΟ, ΚΕΔ, SuperLeague).
Τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί το «ντου» του Μελισσανίδη σε βάρος του παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκου (Θεσπρωτίας) στο 30’ και στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, το «ντου» του Αλαφούζου στον Μάνταλο μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1 αλλά και τα στριγκ κατά του Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος ήταν τέταρτος στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2. Πιο πριν είχαμε το… πέσιμο οπαδών της ΑΕΚ στον παρατηρητή Δημήτρη Γκρούτση (Κορινθίας), στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή.
Το ερώτημα είναι αυτά τα περιστατικά δεν επηρεάζουν και δεν στοχοποιούν τους διαιτητές; Αν ναι, για παράδειγμα ο Παπαπέτρου δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα για τα στριγκ στη Λεωφόρο, γιατί οι αρμόδιοι δεν αντιδρούν; Οι διαιτητές δεν είναι άνθρωποι; Δεν πρέπει να προστατεύονται από όσους επιχειρούν να τους διασύρουν ή να τους υποτιμήσουν ως προσωπικότητες;
Δεν είδαμε καμία ανακοίνωση, έστω για τα μάτια του κόσμου, από την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, ακόμη και από την SuperLeague. Επίσης, η αθλητική δικαιοσύνη δεν έχει παρέμβει ακόμη με αφορμή όσα αναγράφονται για τα «ντου» του Μελισσανίδη και Αλαφούζου στους Κύρκο και Μάνταλο, αντίστοιχα. Ψάχνουν να βρουν αν έχει αρμοδιότητα η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας ή η Επιτροπή Δεοντολογίας, τη στιγμή που με βάση τον κανονισμό αρμόδια είναι η πρώτη.
Κανέναν δεν απασχολεί αν αυτά τα περιστατικά αυξάνονται και πληθύνονται;


ΓΙΑΤΙ οι αρμόδιοι επιτρέπουν οι ρέφερι να γίνονται… σάκος του μποξ;