Διαιτησία επιπέδου από τον Δημητρόπουλο - Σωστό το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού

24η Αγωνιστική
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 2-2
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Γκολ: 69' πεν. & 81' Ουάρντα - 34' Καπετάνος, 63' Παπαστεριανός
Κάρτες: 82' Ουάρντα, 87' Μύγας - 24' Νιέτο, 45+1' Λισγάρας, 53' Σολτάνι, 71' Λουσέρο
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών),
Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)
Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλληνίας)

Ένταση και ανατροπή στο Αγρίνιο, όμως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη διαιτησία. Ο Δημητρόπουλος ήταν αεράτος και έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση.
Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει για το πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι σε βάρος της Ξάνθης στο 68’. Η μπάλα ερχόταν από μακριά, ο Σολτάνι είχε ορατότητα, όμως δεν μάζεψε το χέρι του και σωστά ο ρέφερι της ΕΠΣ Φθιώτιδας καταλόγισε την παράβαση. Αν παρατηρήσετε το βίντεο ο Σολτάνι δεν διαμαρτυρήθηκε καν ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ξάνθη είναι από τις ομάδες που βγάζουν ανακοινώσεις για τη διαιτησία, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δημητρόπουλος καταλόγισε αμέσως το χέρι του Σολτάνι, καθώς ήταν πολύ κοντά στη φάση.
Οι Αγρινιώτες ζήτησαν ένα ακόμη χέρι στο 85’, όμως εκεί δεν υπήρχε παράβαση. Η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και ο Καρυπίδης δεν πρόλαβε να το μαζέψει, καθώς αιφνιδιάστηκε ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η κοντινή απόσταση.
Σωστά ο Δίπλαρης στο 33’ σταμάτησε με οφσάιντ τον Καπετάνο. Ο Καρδιτσιώτης βοηθός δικαιώνεται από το βίντεο και στη φάση πριν το πρώτο γκολ της Ξάνθης, καθώς η μπάλα δεν είχε βγει στη σέντρα που έκανε ο Νιέτο (34’).
Αρα κακώς διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Μαντζουράκης, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Επίσης, στο 74’ (με υπόδειξη του Μιχαηλίδη) ο Δημητρόπουλος απέβαλε και τον Λουτσέσκου, επειδή προκάλεσε την κερκίδα.
Πολύ καλός και ο πρώτος βοηθός Γιάννης Τουμπακάρης.
Ο Δημητρόπουλος καταλόγισε 20 φάουλ στους γηπεδούχους και 15 στους φιλοξενούμενους.

Συνολικά οι βοηθοί σήκωσαν τρία οφσάιντ (0-3) και υπέδειξε οκτώ κόρνερ (5-3)