Στη Γερμανία σέβονται τους διαιτητές και τιμωρούν ανάλογα… - Στην Ελλάδα; Οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα για τις ανακοινώσεις πριν τους αγώνες, τις δηλώσεις στοχοποίησης και τα «ντου» στα αποδυτήρια

Βαριά καμπάνα για τον προπονητή της Μπάγερ Λεβερκούζεν Ρότζερ Σμιντ. Η πειθαρχική επιτροπή της Μπουντεσλίγκα τον τιμώρησε με ποινή (σ.σ. είναι εφέσιμη) αποκλεισμού πέντε αγωνιστικών (σ.σ. θα βλέπει τα ματς από την εξέδρα και δεν θα του επιτρέπεται η επικοινωνία με τον πάγκο) και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Ο Σμιντ αποβλήθηκε από το διεθνή διαιτητή Φέλιξ Σβάιερ στη διάρκεια του αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Ντόρτμουντ, όμως δεν δεχόταν να πάει στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα ο ρέφερι να διακόψει το ματς μέχρι ο 48χρονος τεχνικός να κάνει πράξη την απόφασή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση για την τιμωρία του Σμιντ:

Αναλυτικά η απόφαση: «Κατά τη διάρκεια της τιμωρίας στον προπονητή της ομάδας δεν επιτρέπεται να είναι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Η τιμωρία του τίθεται σε ισχύ 10 λεπτά πριν τη σέντρα και τελειώνει 30 λεπτά μετά το τελικό σφύριγμα. Όλο αυτό το διάστημα, δεν του επιτρέπεται να είναι παρών στο γήπεδο, στα αποδυτήρια ή στη φυσούνα. Επίσης, δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα ούτε άμεσα ούτε έμμεσα».