Θέμα στο Reuters η πτώση των ΟΦΗ, Εργοτέλη – Γκιρτζίκης: «Η οικονομική κρίση επηρέασε τους συλλόγους»

Τα «απόνερα» από την πτώση των ΟΦΗ, Εργοτέλη έχουν και διεθνές αντίκτυπο καθώς το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων του Reuters ασχολήθηκε με την πτώση των δύο κορυφαίων ομάδων του νομού και το πως βρέθηκαν μέσα σε 1,5 χρόνο από την Σούπερ Λιγκ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Μάλιστα, φιλοξενεί δηλώσεις του Γκιρτζίκη και κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία των δύο ομάδων του Ηρακλείου. Το Reuters συσχετίζει την πτώση των ΟΦΗ, Εργοτέλη με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα τονίζοντας ότι «η οικονομική κρίση περιλαμβάνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο ως ένα θύμα της καθώς αντικατοπτρίζει τα οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να μην υπάρχει ομάδα σε επαγγελματικές κατηγορίες».
«Το ποδόσφαιρο είναι ένας καθρέπτης της ελληνικής κοινωνίας» λέει αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συνεχίζει λέγοντας ότι «σίγουρα η οικονομική κρίση επηρέασε τους συλλόγους καθώς έπρεπε να διαχειριστούν τα οικονομικά προβλήματα».
Το Reuters αναφέρει ότι από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και ο Εργοτέλης αποχώρησε από το πρωτάθλημα, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι επήλθε ο «θάνατος μιας ποδοσφαιρικής πόλης».
Εν συνέχεια αναφέρεται στον ΟΦΗ υπογραμμίζοντας ότι «η αρχή έγινε με τον ΟΦΗ που υποβιβάστηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τον προηγούμενο Μάρτιο ως συνέπεια των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε».
Ο δημοσιογράφος του Reuters ρωτάει τον Γιώργο Γκιρτζίκη για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ ωστόσο ο τελευταίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο τονίζοντας ότι όλες οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να ακολουθούν τους κανόνες του Financial Fair Play που έχει τεθεί σε ισχύ από την ΟΥΕΦΑ.
«Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που αγαπάει το ποδόσφαιρο»
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης ρωτάται για το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο και απαντάει λέγοντας ότι «είναι τραγικό γιατί το Ηράκλειο είναι μια πόλη που λατρεύει το ποδόσφαιρο».
Εκτενή αναφορά στην ιστορία ΟΦΗ, Εργοτέλη
Τέλος, το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο παρελθόν των ΟΦΗ και Εργοτέλη. Για τον πρώτο αναφέρει ότι «είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Κρήτης και υποβιβάστηκε λόγω της ενεργοποίησης ποινών που σημειώθηκαν το 2015 ενώ για τον δεύτερο κάνει εκτενή αναφορά στην συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη το 1966 αλλά και ότι κυνηγήθηκε από την Χούντα των Συνταγματαρχών.

ΠΗΓΗ: www.athleticradio.gr