Η... καραμέλα της ισονομίας και η πραγματικότητα της δυσφήμισης του ποδοσφαίρου

***Το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα που έχουν ...καταργήσει τόσο η αθλητική δικαιοσύνη, όσο και αρμόδιοι και μη...


Ολοι μιλούν για εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα, όμως καμία ομάδα δεν κλήθηκε σε απολογία με βάση το άρθρο 25 που υπάρχει για τις υβριστικές ανακοινώσεις και τις δηλώσεις κατά των διαιτητών και το οποίο στην τρίτη υποτροπή προβλέπει και αφαίρεση βαθμού; Αρα έχουμε ισονομία μόνο της μιας πλευράς, όλως τυχαίως του Παναθηναϊκού.
Η διάταξη που θα έβαζε… φρένο στις ανακοινώσεις, στις διαρροές και στις δηλώσεις δεν έχει ενεργοποιηθεί (με ευθύνη των τακτικών δικαστών της αθλητικής δικαιοσύνης; Με ευθύνη της ΕΠΟ; Με ευθύνη της ΚΕΔ;). Δεν είναι δυνατόν το άρθρο 25 να παραμένει στη… ναφθαλίνη.
Τι θα μπορούσε να κάνει η ΕΠΟ και η ΚΕΔ για να προστατέψει τους διαιτητές; Ας έκαναν καταγγελίες, είτε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, είτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία έχει αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να εκδικάζει και να αποφασίζει για τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις των ομάδων. Υποτίθεται ότι η νεοσύστατη επιτροπή φτιάχτηκε για αυτό το σκοπό, όμως δεν κουνιέται φύλλο. Που υπάρχει… εμπλοκή;
Το θέμα των μη παρεμβάσεων για δηλώσεις, ανακοινώσεις, διαρροές, όχι μόνο κατά των διαιτητών αλλά και της ΕΠΟ, έχει και μια άλλη προέκταση. Το άρθρο 25 αναπροσαρμόστηκε επειδή πέρσι ίσχυαν αυστηρότερες ποινές, για να γίνουν πιο… ρεαλιστικές οι καμπάνες. Πέρσι αρκετές υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην αθλητική δικαιοσύνη, όμως την τρέχουσα σεζόν επικρατεί… απραξία.

Από τη στιγμή που ένα άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα, πάλι στο 25 αναφερόμαστε που έχει την επικεφαλίδα «Δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων», δεν εφαρμόζεται σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η ΚΕΔ αρκέστηκαν σε 1-2 ανακοινώσεις εναντίον του Παναθηναϊκού, δείχνοντας, έστω και προσωρινή, ευαισθησία στη στοχοποίηση των διαιτητών, όμως δεν ασχολήθηκαν με το καθεαυτό πρόβλημα που είναι η μη παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης.