Διαβάστε τι γράφει ο κανονισμός για τα αγωνιστικά τεστ

***Οσοι συμμετείχαν σε αυτά των Ενώσεων της Αττικής και 7ης Περιφέρειας απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και δεν χρειάζεται να ανεβάσουν ρυθμούς προπόνησης
Απόλυτα σύμφωνη με τον κανονισμό είναι η ΚΕΔ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αγωνιστικών τεστ, άρα φαίνεται πως καλώς αποφάσισαν να θεωρηθούν ότι τα έβγαλαν οι ρέφερι και βοηθοί των Ενώσεων της Αθήνας, του Πειραιά, της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπως και όσοι συμμετείχαν σε αυτά της 7ης Περιφέρειας (Πελοποννήσου) που έγιναν στην Πάτρα. Άρα οι επιτυχόντες δεν θα λάβουν μέρος σε αυτά που θα γίνουν το χρονικό διάστημα 12-14 Ιανουαρίου στην Αθήνα και έτσι δεν θα υπάρχει συνωστισμός ενώ θα αποφθεχθούν, τουλάχιστον για τους διαιτητές της Πελοποννήσου, τα επιπλέον έξοδα. Για να μην δημιουργηθεί μπέρδεμα αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και ο πίνακας με τους διαιτητές και τους βοηθούς που καλούνται να λάβουν μέρος στα αγωνιστικά τεστ. Επίσης, σε εκκρεμότητα παραμένει να δώσουν και γραπτές εξετάσεις, όσοι απέτυχαν σε αυτές του καλοκαιριού.
Ούτε η ΚΕΔ, ούτε ο Βασάρας αποφάσισαν από μόνοι τους. Με βάση τον κανονισμό οι προαναφερόμενες ενώσεις, οι διαιτητές και οι βοηθοί ενημερώθηκαν από πριν ότι δεν χρειάζεται να τρέξουν ξανά όσοι συμμετείχαν στα αγωνιστικά τεστ, παρουσία του γυμναστή διαιτητών Δημήτρη Δαμασκηνού και τουλάχιστον ενός μέλους της ΚΕΔ. Αλλωστε, επειδή ειδοποιήθηκαν μια μέρα νωρίτερα, φάνηκε ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, δηλαδή κάνουν την προβλεπόμενη προπόνηση, και δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν κάποιο ειδικό πρόγραμμα, δηλαδή να… φορτσάρουν, για να περάσουν το yo yo ή το ariet.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ενώσεις που εξεπλάγησαν με την απόφαση της ΚΕΔ να μην συμμετάσχουν στις αγωνιστικές δοκιμασίες, το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου, οι ρέφερι που έβγαλαν τα αγωνιστικά τεστ της ΕΠΣ Αθήνας, του Πειραιά, των Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπως επίσης και της 7ης Περιφέρειας. Όμως, η ΚΕΔ ενήργησε βάση του άρθρου 22  (Ετήσια δοκιµασία – σεµινάριο προεπιλογής διαιτητών), παράγραφος 4, το οποίο αναφέρει τα εξής: