Οι προπονητές των ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ "συγκρούστηκαν" με την προπαγάνδα και… άφησαν τη διαιτησία

Η περίοδος της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των Χριστουγέννων, η οποία συνέπεσε και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League, προσφέρεται και για αυτοκριτική. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν ξέφυγαν από αυτό τον κανόνα και προχώρησαν σε μίνι απολογισμό, όπου ξεκάθαρα αποδεικνύεται πως επικεντρώθηκαν στην έλλειψη δυνάμεων για να ακολουθήσουν τον Ολυμπιακό.
Αποτελεί άλλο θέμα η άποψη των διοικήσεων και άλλο αυτή των προπονητών και των ποδοσφαιριστών που σίγουρα βλέπουν περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Οι απόψεις τους έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την προπαγάνδα ειδικά του Παναθηναϊκού αλλά και της ΑΕΚ να μετακυλήσουν τις ευθύνες για την αγωνιστική τους κατάσταση στη διαιτησία. Παρόλα αυτά είναι υποχρεωμένοι να δουν κατάματα την αλήθεια.
Η πιο χαρακτηριστική δήλωση για το τι τελικά… ισχύει στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε από τον Γκουστάβο Πογέτ. «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα», υπογράμμισε ο τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος για τη συνέχεια φιλοδοξεί ότι «στους αγώνες που θα έχουμε με τις ομάδες που είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε και φυσικά αν μπορούμε να τους κερδίσουμε».
Από την πλευρά του ούτε ο Αντρέα Στροματσόνι έβαλε στο… κάδρο τη διαιτησία, καθώς σε ερώτηση για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος απάντησε: «Η βαθμολογία λέει ότι είναι ο Ολυμπιακός πρώτος στην βαθμολογία αλλά δεν έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό».
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Κάρλος Ζέκα είναι αρκετό καιρό στην Ελλάδα και γνωρίζει περισσότερα πράγματα από τον προπονητή του. «Το όνειρό μου είναι να είμαστε καλύτεροι», παραδέχθηκε ο Πορτογάλος. Όμως, περισσότερο …κατατοπιστικός ήταν ο Γιάκομπ Γιόχανσον στην ερώτηση που οφείλεται η διαφορά της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.  «Ελπίζαμε πως θα είμαστε λίγο πιο δυνατοί, απέναντι στις κορυφαίες ομάδες. Και για παράδειγμα, με τον Παναθηναϊκό μείναμε στο 0-0, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι», απάντησε ο Σουηδός.
ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ
Από τα λεγόμενα των καθ’ ύλιν αρμοδίων για να κρίνουν αγωνιστικά τις ομάδες, που φυσικά είναι οι προπονητές και οι παίκτες, αποδεικνύεται ότι η διαφορά είναι αγωνιστική και η διαιτησία δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Αλλωστε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά το εντός έδρας 0-0 με την ΑΕΚ, την αγωνιστική εικόνα της ομάδας τους αποδοκίμασαν, κάνοντας και «ντου» κατά Αλαφούζου και παικτών. Το τελευταίο ισχύει και για τα «γιούχα» μετά την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ στον τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.
Η διαφορά τους με τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη επειδή: 1)Ο μεν Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να νικήσει σε κανένα ντέρμπι, παρουσιάζοντας μάλιστα και κακή εικόνα, ενώ γνώρισε ήττες από ομάδες με μικρότερους στόχους, όπως από τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και τον Πανθρακικό. 2)Η δε ΑΕΚ μπορεί να πήρε 0-0 στη Λεωφόρο, όμως ηττήθηκε κατά κράτος από τον Ολυμπιακό (4-0) ενώ έχασε 2-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ακόμη γνώρισε εντός έδρας ήττες από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Λεβαδειακό και δεν νίκησε στην Ξάνθη και στη Νέα Σμύρνη.
Αλλωστε αν τα… θέματά τους δεν ήταν καθαρά αγωνιστικά, δεν θα προχωρούσαν σε αλλαγές των προπονητών. Μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 έφυγε ο Δέλλας και ανέλαβε ο Πογέτ. Μετά τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 παρελθόν αποτέλεσε και ο Αναστασίου και προσελήφθη ο Στροματσόνι.
ΤΟΥΣ… ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΠΑΟΚ
Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στην προπαγάνδα, ότι τάχα για όλα φταίει η διαιτησία, όμως οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να ρίξουν βάρος στη βελτίωση της ομάδας τους. Άρα δεν προκαλεί έκπληξη ούτε η δήλωση του προπονητή του Ιγκόρ Τούντορ ότι «η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα είναι αυτή που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς. Αυτό κατάφερε ο Ολυμπιακός. Πήρε το 100% των πόντων στον πρώτο γύρο. Αυτό μοιάζει εξωπραγματικό», ενώ πρόσθεσε: «Οι υπόλοιπες ομάδες είναι σαν να παίζουν σε ένα δικό τους πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός μόνος του».