Κινδυνεύει και η ΑΕΚ με τιμωρία έδρας! – Με βάση το κατηγορητήριο διαπιστώνεται ότι υπήρξε τραυματισμός - Σε δύσκολη θέση και ο Ηρακλής

***Το κατηγορητήριο της ΑΕΚ είναι ίδια περίπτωση με του Ολυμπιακού!!!
Για ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής κλήθηκε σε απολογία και η ΑΕΚ για το πρωί της Παρασκευής (09:30). Σύμφωνα με τα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα για τα οποία εγκαλείται για τον εκτός έδρας αγώνα της με τον Πανθρακικό κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας της, ενώ από το κατηγορητήριο προκύπτει ότι είναι και υπότροπη.
Αναλυτικά:
ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 22/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/1371-11 μ ζ΄Έκθεση της Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. δ΄ και  ε΄, 3 περ. Β΄στοιχ. ε΄  του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Στο άρθρα 15, παράγραφος περίοδοι δ’ και ε’ αναφέρονται τα εξής: «δ) Εάν από τη ρίψη φωτοβολίδων καμπύλης τροχιάς ή αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, τότε ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και επιβάλλονται στην υπαίτια ομάδα, σωρευτικά, οι ακόλουθες ποινές: α. χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.
ε) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες».
Κινδυνεύει και ο Ηρακλής για τον αγώνα με τη Βέροια:
Το κατηγορητήριο:
ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Βέροια-ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, 3 περ. Β΄στοιχ. ε΄, 5  α΄ και β΄του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Είναι στην περίπτωση δ’ που αναφέρουμε πιο πάνω

Σχόλια