Ανοιχτή επιστολή – καταγγελία της ΕΠΣ Καρδίτσας προς κυρίους Τσακνή και Κοντονή - Η απάντηση του Δ. Μαλισιώβα (update)

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Διονύση Τσακνή και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή απέστειλε η ΕΠΣ Καρδίτσας, μέσω της οποίας καταγγέλλεται η τηλεφωνική παρουσία του δημοτικού σύμβουλου Καρδίτσας κ. Ηλία Χατζή στην χθεσινή (25/11) εκπομπή «Η Πρώτη Σελίδα» της ΕΡΑ Σπορ των Αντώνη Λαγού και Δημήτρη Μαλισιώβα.

Αναλυτικά:
«Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας επιθυμεί να καταγγείλει τα εξής:

Στην εκπομπή της μεσημεριανής ζώνης της ΕΡΑ Σπορ «Η Πρώτη Σελίδα», της Τετάρτης 25/11/2015, των κ. Αντώνη Λαγού και Δημήτρη Μαλισιώβα, με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, βγήκε στον «αέρα» ο πρώην διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας της SuperLeague, Ηλίας Χατζής. Σημειωτέον δε ότι ο κ. Χατζής επανειλημμένα συμμετείχε σε εκπομπές του συμπολίτη μας δημοσιογράφου Δημ. Μαλισιώβα για θέματα του τοπικού ποδοσφαίρου για τα οποία ουδεμία γνώση έχει ο ανωτέρω αφού τυγχάνει μέλος της ΕΔ/ΕΠΣ Τρικάλων.
Ο τελευταίος αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας του περασμένου Φεβρουαρίου, καταγγέλλοντας το εκλογικό σύστημα και το καταστατικό (για το οποίο δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία από τους υποψηφίους), θέματα για τα οποία δεν έχει καμία αρμοδιότητα και αφορούν αποκλειστικά τη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο της Ένωσης. Έθιξε επίσης και το θέμα της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Καρδίτσας. Για ποιο λόγο άραγε; Και με ποια ιδιότητα;
Δεν δίστασε επίσης να αναφερθεί και στην δήθεν μη νομιμότητα του γηπέδου της ΕΠΣΚ, για την οποία μετά και από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, δεν τίθεται καμία απολύτως αμφισβήτηση, εκτός φυσικά από αυτή του κυρίου Χατζή, που ψάχνει απεγνωσμένα φαντάσματα σε ηλιόλουστες διαδικασίες.
Από τα παραπάνω, προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:
 Με ποια ιδιότητα βγαίνει στην εκπομπή ο εν λόγω κύριος, ο οποίος είναι μη εν ενεργεία διαιτητής της ΕΔ/ΕΠΣ Τρικάλων και με ποιο δικαίωμα ασχολείται με τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, από τη στιγμή που βάσει κανονισμών πρέπει να παρέλθουν πέντε πλήρη έτη από «την τελευταία υπογραφή διοριστηρίου και την αποδεδειγμένη τελευταία ενασχόλησή του ως διαιτητή» για να μπορέσει να συμμετάσχει ως υποψήφιος σε αρχαιρεσίες ποδοσφαιρικού σωματείου ή άλλου οργάνου διοίκησης»;
Και κυρίως για ποιο λόγο η ΕΡΑ Σπορ του δίνει βήμα για να εξαπολύσει μύδρους κατά της ΕΠΣ Καρδίτσας; Μήπως η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου ως καλεσμένου από τους παρουσιαστές της εκπομπής δεν είναι καθόλου τυχαία; Το ενδιαφέρον του κ. Μαλισιώβα να κατέβει ως υποψήφιος στις περί ων ο λόγος εκλογές, ως αντίπαλος του νυν προέδρου, απαντά ξεκάθαρα στην παραπάνω απορία και εξηγεί την παρουσία του κ. Κοντονή, αποδεικνύοντας πως η εκπομπή ήταν δρομολογημένη, προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, πέρα από κάθε δεοντολογία, κανόνες και ηθική.
Απευθυνόμενοι στον κ. Κοντονή, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η ΕΠΣ Καρδίτσας ήταν η πρώτη που με επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τους τότε Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και την Εισαγγελία Καρδίτσας κατήγγειλε με στοιχεία την εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε την περίοδο των Εκλογών της ΕΠΣ Καρδίτσας στην Καρδίτσα. Παρότι λάβαμε απάντηση και ξεκίνησε σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία που βρίσκεται ήδη στην προανάκριση, ο αρμόδιος Υπουργός ουδέποτε μας κάλεσε να συζητήσουμε και να τον ενημερώσουμε για αυτά τα σημαντικά θέματα, κάτι που δε φαίνεται να τον εμποδίζει να συμμετέχει σε συζητήσεις (εν γνώσει του ή μη).


Γραφείο Τύπου ΕΠΣ Καρδίτσας»

ΔΗΛΩΣΗ    ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΙΣΙΩΒΑ

Ενημερώθηκα, πως ένα μαιμού «Γραφείο Τύπου» μιας  ποδοσφαιρικής δομής εξέδωσε μια κατάπτυστη ανακοίνωση ,στην οποία αναφέρει το όνομά μου ,Υπουργούς ,Προέδρους και ενδεχομένως και Πλανητάρχες.
Κατ αρχήν για να χρησιμοποιήσει  κάποιος τον  όρο «Γραφείο Τύπου» ,πρέπει σε αυτό να προίσταται ή να το διευθύνει επαγγελματίας δημοσιογράφος. Άρα πρόκειται για   «Γρ Τύπου» μαιμού, είδος, που καλλιεργείται  ευρέως  στην ποδοσφαιρική  κοινότητα. Όταν εμφανιστεί ο επαγγελματίας δημοσιογράφος  και υπογράψει την κατάπτυστη ανακοίνωση  ,τότε με το καλό  θα τοποθετηθώ.
Μερικές σκόρπιες σκέψεις ,προς ενδιαφερόμενους, και συνάμα ανησυχούντες.

ΥΓ1  Στα εικοσιπέντε  χρόνια της δημοσιογραφικής μου  πορείας , όχι μόνο δεν τόλμησε  ,αλλά δεν διαννοήθηκε κανείς να επιβάλλει στον Δημήτρη  Μαλισιώβα τι θα πει στα μικρόφωνα, ποιόν θα καλέσει, ή τι θα γράψει στα κείμενα.
ΥΓ2 Εικοσιπέντε  χρόνια στην Αθήνα, στο επικίνδυνο ρεπορτάζ της.. παράγκας  δεν μας έφαγαν τα λιοντάρια, θα μας φάνε τα ποντίκια?
ΥΓ3  Ζαίμ-Μπραήμ 27-28 και  διακοπή, γιατί μπήκαν τα γελάδια μέσα!! Μα ,ντίπ κατά ντίπ..
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΛΙΣΙΩΒΑ