Μήπως έγινε σούπερ… μπάχαλο με τους κανονισμούς; - Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά το άρθρο 21 του ΚΑΠ περί μη τέλεσης ή διακοπής αγώνα; - Ο κ. Σιμιτζόγλου γνωρίζει ότι έχει την αρμοδιότητα να χρησιμοποιεί όλους τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου;

Με αφορμή την εκτός πραγματικότητας πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ενόψει της αυριανής εκδίκασης της υπόθεσης της μη τέλεσης του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με υπαιτιότητα των γηπεδούχων, υπαιτιότητα που δεν χρειάζεται καν να κριθεί αφού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού, φαίνεται πως επικρατεί ένα σούπερ-μπάχαλο. Τόσο στο κατηγορητήριο, όσο και στην πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά το άρθρο 21 του ΚΑΠ με τον τίτλο «μη τέλεση ή διακοπή αγώνα», όπου με βάση την παράγραφο 3α  η υπαίτια ομάδα  τιμωρείται «με απώλεια του αγώνα και χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ αν ο αγώνας δεν αρχίσει» και με βάση την παράγραφο 3β «με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του», ποινή που κρίνεται ότι μπορεί να εφαρμοστεί και επειδή ο αγώνας δεν άρχισε.
Φαίνεται πως η αθλητική δικαιοσύνη δεν… αντιμετωπίζει, δεν βάζει στο… σκαμνί τον Παναθηναϊκό, για το βασικό γεγονός!!! Αυτό της μη τέλεσης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Από αυτό το πειθαρχικό παράπτωμα, που είναι το βασικό έπρεπε να ξεκινήσουν. Όλα τα υπόλοιπα, ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής, τραυματισμός Φινμπόγκανσον, επεισόδια οπαδών αστυνομίας μέσα στο γήπεδο (που ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρεί ότι έγιναν στις κερκίδες!!!) έπρεπε να έπονται και όχι να φαίνεται ότι γίνεται το αντίστροφο.
Ο κ. Σιμιτζόγλου γνωρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί όλους τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου;
Διαβάστε το άρθρο 35 του Πειθαρχικού Κώδικα:
Άρθρο 35
Υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων
Στην Ε.Π.Ο. ιδρύεται και λειτουργεί υπηρεσία άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών
αδικημάτων.
Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης είναι αρμόδιος:
1. Να ασκεί δίωξη για παράβαση διατάξεων του Καταστατικού ή των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.
και να παραπέμπει στις αρμόδιες επιτροπές ( της κατά περίπτωση διοργανώτριας ή
της Ε.Π.Ο.) για πειθαρχικά αδικήματα, που δεν αναφέρονται σε φύλλο αγώνα και
περιήλθαν στην γνώση του, από :
i) παραπομπή από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.,
ii) παραπομπή από επιτροπές ή υπηρεσίες της Ε.Π.Ο.,
iii) γνώση του για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε.,
iv) στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες.
2. Να ασκεί δίωξη για τα γεγονότα που αποτελούν εκτεταμένα επεισόδια όπως αυτά
προσδιορίζονται στο άρθρο 15 παρ. 6 του Πειθαρχικού Κώδικα.
3. Να ασκεί έφεση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, εντός οχτώ (8) ημερών, αυτεπάγγελτα
ή ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε διαδίκου, κατά των αποφάσεων των Πρωτοβαθμίων

Πειθαρχικών Επιτροπών για παράβαση κανονισμού.
ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ
Διαβάστε το κατηγορητήριο και την ένσταση του Παναθηναϊκού. Μόνο στην ένσταση αναγράφεται ότι ο αγώνας δεν διεξήχθη! Πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή 27/11 (09:30) που εκδικάζεται η υπόθεση.
Αναλυτικά:
Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ.   2 περ. δ΄και ε΄, 3 περ. Α΄, 5 περ. α΄ και  β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.
 Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Με βάση την από 24-11-2015 ένσταση σας κατά του κύρους του Φύλλου Αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος (αγώνας) δεν διεξήχθη τελικώς, κατά την ορισθείσα ημερομηνία της  21ης-11-2015 (11η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, περιόδου 2015-2016), καλείσθε την Παρασκευή, 27-11-2015, και ώρα 09.30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, κατά την εκδίκασή της, προκειμένου να την υποστηρίξετε.»