Ο Κομίνης και στο παρελθόν αδίκησε τον Ολυμπιακό - Η τέταρτη φετινή κακή διαιτησία σε βάρος των Πειραιωτών

Μπορεί το ερώτημα να είναι ρητορικό, όμως πρέπει να τεθεί. Πώς θα εμπιστευτεί η ΚΕΔ τον Κομίνη (Θεσπρωτίας) ως νέο διεθνή σε κάποιο ντέρμπι, όταν τα κάνει …θάλασσα σε ένα ματς κυπέλλου όπως το Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2; Ο 36χρονος ρέφερι έκανε ό,τι μπορούσε για να αδικήσει τους «ερυθρόλευκους» όπως και σε άλλα προηγούμενα παιχνίδια στο παρελθόν.
Καμία έκπληξη με τον Κομίνη. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Θεσπρωτίας αδίκησε τον Ολυμπιακό και στο παρελθόν.
Το τελευταίο ήταν το περσινό με τον Πλατανιά στα Χανιά, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου της Superleague (1-1). Στο συγκεκριμένο ματς πάλι αδίκησε τον Ολυμπιακό, καθώς  «έπνιξε» πέναλτι στον Χάρα στο 62’ σε παρατεταμένο κράτημα από αμυνόμενο, ενώ στο 84 ο Κουλιμπαλί χτύπησε τον Χάρα στο πρόσωπο, άρα κι εκεί υπήρχε παράβαση, δηλαδή έπρεπε να δώσει πέναλτι. Την προηγούμενη σεζόν είχε προηγηθεί ο ορισμός του στον αγώνα Ολυμπιακός-Τύρναβος 8-0 για το Κύπελλο αλλά αν ανατρέξουμε πιο πίσω πάλι ο Κομίνης είχε αδικήσει τους «ερυθρόλευκους». Αναφερόμαστε στον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 3-0, στις 11 Ιανουαρίου 2011, όπου δεν είχε αποβάλει τον Βασιλείου παρά το τάκλιν στον Πάντελιτς που προκάλεσε τον τραυματισμό του Σέρβου (58’), ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή.
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι ο Κομίνης μόνο 50-50 δεν παίζει τον Ολυμπιακό. Αντίθετα στο ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0) ο συγκεκριμένος ρέφερι δεν καταλόγισε κανένα από τα δυο πέναλτι σε βάρος του Παναθηναϊκού, συγκεκριμένα του Ταυλαρίδη στον Μουλόπουλο στο 3’ και στο τράβηγμα της φανέλας του Φαβάλι από τον Λαγό (78’).

Αν η ΚΕΔ τιμωρήσει ή όχι τον Κομίνη για την απόδοσή του προχθές το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» μικρή σημασία έχει. Μεγαλύτερη έχουν τα συμπεράσματα. Ο συγκεκριμένος ρέφερι  είναι ικανός να τινάξει στον αέρα οποιοδήποτε παιχνίδι…

Με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ...

Ο Κομίνης δεν έδωσε δυο πέναλτι σε βάρος του Παναθηναϊκού στο φετινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Προσθέστε ότι ο Ηπειρώτης ρέφερι ρέφερι σφύριξε και δυο παιχνίδια της ΑΕΚ ( νίκες με 3-0 τον Πλατανιά και 1-0 τον Ατρόμητο) και φυσικά η ΑΕΚ δεν είχε κανένα παράπονο. 

Έτσι έχασε τον έλεγχο

Αν ο Κομίνης δεν έβγαζε την πρώτη κίτρινη στο 44’ (Στανισάβλεβιτς) κάποιος θα νόμιζε ότι είχε ξεχάσει τις κάρτες στα αποδυτήρια. Όμως, άργησε να το κάνει, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Θεσπρωτίας έπρεπε να βγάλει την πρώτη στο 4’, όταν ο Μαχαμάτ ανέκοψε αντικανονικά τον Κολοβό, που ξεκινούσε επίθεση, μια φάση που ο ρέφερι καταλόγισε το φάουλ. Δεν έδειξε κίτρινη στο 19’, όταν Μπανανά κράτησε τον Τσόρι από τη μέση, σταματώντας επίθεση. Κι εδώ καταλόγισε το φάουλ. Το ίδιο έκανε και στο 26’, χαρίζοντας κάρτα στον Δημήτρη, για φάουλ στον Ερνάνι. Από αυτό το φάουλ ξεκίνησε το πέναλτι στον Ζντιέλαρ.

Το τέταρτο... χτύπημα

Η προχθεσινή, με πρωταγωνιστές τους Κομίνη, Καλφόγλου, δεν ήταν απλά μια κακή διαιτησία σε βάρος του Ολυμπιακού. Ηταν η τέταρτη κακή διαιτησία, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αδικήθηκαν από τον Καλογερόπουλο στο παιχνίδι για το τρέχον πρωτάθλημα με τον Πλατανιά και από τον Κύζα στον αγώνα με την ΑΕΚ. Όμως, περισσότερο αδικήθηκαν από τον Γιάχο στην Τούμπα. Η διαφορά είναι ότι σε αυτά τα ματς νίκησαν.