Και στις 20 Μαϊου 2013 ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, με μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δέκα διαιτητών, όμως δεν εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί - Επειδή οι άλλες ομάδες δεν κάνουν προπαγάνδα ή δεν βγάζουν ανακοινώσεις, είναι δυνατόν αυτό να σημαίνει ότι δεν αδικούνται στα παιχνίδια με τους "πράσινους";

                  

Κρατάει χρόνια το μένος του Παναθηναϊκού κατά της διαιτησίας. Μόνο οι «πράσινοι» στέκονται στα φαλτσοσφυρίγματα σε βάρος τους και όχι στα υπέρ τους λάθη. Για παράδειγμα φέτος οι διαιτητές δεν τολμούν να αποβάλλουν παίκτες του, κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί σε κάποια ματς με τους Ταυλαρίδη, Ζέκα (και όχι μόνο).
Για τον Παναθηναϊκό φέτος όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Και μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου έχει νικήσει με την… ψυχή στο στόμα σε κάποια ματς (π.χ. τον Πλατανιά). Ακόμη και μετά το 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, πριν παίξει με τον ΠΑΟΚ, ο Αναστασίου διαμαρτύρονταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για ένα φάουλ και για μια σωστή κίτρινη σε βάρος του Ζέκα για διαμαρτυρία που έδειξε ο Λαμπρόπουλος.
Απόδειξη ότι το μένος του Παναθηναϊκού κατά της διαιτησίας κρατάει χρόνια είναι όσα είπε ο Αλαφούζος στη Συνέντευξη Τύπου, όταν είχε παρουσιάσει τον Αναστασίου.  Έγινε στις 14 Μαΐου 2013 και στο πλαίσιο αυτής είχε προαναγγείλει την προσφυγή στην τακτική δικαιοσύνη εναντίον δέκα διαιτητών. Έτσι, λίγες μέρες μετά (20/05/13) οι ίδιοι ανακοίνωσαν ότι η μηνυτήρια αναφορά έγινε από τον αντιπρόεδρό της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου. Απλά οι Σαρρής, Παπακωνσταντίνου (ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ και ο τότε αναπληρωτής του) έλεγαν ότι δεν είχαν παραλάβει κάποιο έγγραφο. Ακόμη και σήμερα οι αρμόδιοι βλέπουν ως θεατές την «πράσινη» προπαγάνδα και κανείς δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς.

«Οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό», είχε δηλώσει ο Αλαφούζος στην… προαναγγελία της μηνυτήριας αναφοράς. Και έγινε από τον Κωνσταντίνου, ο οποίος στη συγκεκριμένη Συνέντευξη Τύπου είχε αναλάβει σημαίνονται ρόλο, αυτόν του παρουσιαστή του τεχνικού επιτελείου.