Φορολογικοί έλεγχοι στις ΠΑΕ

Το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για το οποίο δόθηκαν κατευθύνσεις και αποσαφηνίστηκαν απορίες για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, ήταν το βασικό στη σύσκεψη που έγινε στο υφυπουργείο Αθλητισμού,  όπου πλην του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και του γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού συμμετείχαν και εκπρόσωποι των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αστέρας. Η δεύτερη είδηση που προέκυψε είναι ότι προχωρά άμεσα το θέμα του φορολογικού ελέγχου στις ΠΑΕ, καθώς συμφωνήθηκε να συνδεθεί η ταυτοποίηση των εισιτηρίων με την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΗΔΙΚΑ και άμεσα θα ενημερωθούν και οι ΔΟΥ όλης της χώρας για να ξεκινήσουν οι φορολογικοί έλεγχοι.
Αναλυτικά: «Ευρεία σύσκεψη, με θέμα το ηλεκτρονικό εισιτήριο, πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, τη Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδη του Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, των νομικών εκπροσώπων τους και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (Υπουργείο Οικονομικών-Δ/νση άμεσης φορολογίας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Superleague, EΣΑΚΕ, Space Hellas, Viva Service, Ticket Hour) καθώς και εκπροσώπων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης.
Έγινε διεξοδική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποσαφηνίστηκαν απορίες αλλά και δόθηκαν κατευθύνσεις για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, όπως ακριβώς ορίζει ο Αθλητικός Νόμος.

Συμφωνήθηκε να συνδεθεί η ταυτοποίηση των εισιτηρίων με την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΗΔΙΚΑ, ενώ η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου δεσμεύθηκε ότι θα ενημερωθούν άμεσα οι ΔΟΥ όλης της χώρας προκειμένου να τους δοθούν κωδικοί για να μπορούν να προχωρήσουν σε φορολογικούς ελέγχους».