Η διαιτητική ομάδα... έσωσε την αβλεψία με τον Ντουρμάζ

***Τι είπαν στον παρατηρητή του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1

Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1 ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδωσε τρεις διαδοχικές αλλαγές σε εκτελέσεις πλαγίου άουτ. Ο ρέφερι ασχολούνταν με αυτό και ο τέταρτος Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) με τον πρώτο βοηθό Αλέξανδρο Γρεβένη (Χαλκιδικής) προσπαθούσαν να εξηγήσουν τον κανονισμό στον πάγκο του Ολυμπιακού, επειδή διαμαρτυρήθηκαν. Τότε ο Ντουρμάζ βρέθηκε στο έδαφος, μετά από χτύπημα του Στρούνα, όμως ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε κάποιος άλλος από τους ρέφερι είδε τι είχε γίνει.
Στην ανάπαυλα του αγώνα, ο Βοσκάκης βρήκε τον διεθνή Σουηδό του Ολυμπιακού και ενώπιον όλης της διαιτητικής ομάδας τους είπε ότι «με βρήκε με το χέρι πάνω στην κίνηση». Ακολούθως, ο τέταρτος διαιτητής έπιασε τον Στρούνα και του ζήτησε να είναι περισσότερο προσεκτικός στις κινήσεις του.
Τα παραπάνω είπαν οι ρέφερι στον παρατηρητή Γιώργο Μητροφάνη (Αθηνών), καθώς τους ζήτησε να του εξηγήσουν τι έγινε στην προαναφερόμενη φάση. Παράλληλα οι Βοσκάκης, Γρεβένης διαβεβαίωσαν ότι αν έβλεπαν τι είχε γίνει, ασφαλώς και θα το έλεγαν στον Παπαδόπουλο, ενώ ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου) ήταν στην άλλη πλευρά και δεν γινόταν να έχει άποψη. Μάλιστα το περιστατικό έγινε μπροστά στον πάγκο του Πετράκη και είναι χαρακτηριστικό ότι… ξέφυγε ακόμη και από την κάμερα. Υπάρχει μια μακρινή λήψη που δεν είναι ξεκάθαρη.
Μια άλλη παρατήρηση που έκανε ο Μητροφάνης στον Παπαδόπουλο είναι ότι έπρεπε να δείξει κίτρινη (και όχι κόκκινη που λένε ορισμένοι) στον Φινμπόγκανσον, ο οποίος πάτησε με τις τάπες τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Μάρκο Βελλίδη. Φυσικά και δεν πρόκειται για σοβαρό λάθος.
Σοβαρό λάθος θα ήταν αν ο Παπαδόπουλος δεν έβλεπε το πέναλτι του Σκόνδρα στον Μαζουακού, φάση στην οποία τον δικαιώνει ο παρατηρητής. Ο παίκτης του ΠΑΣ πήγε επικίνδυνα πάνω στον αντίπαλό του, σηκώνοντας το πόδι σαν… καρατερίστας μέχρι το στήθος, όμως τον βρήκε στο πόδι. Μάλιστα ο ρέφερι δεν θα ήταν υπερβολικός αν έβγαζε και την κίτρινη.
Στο Καραϊσκάκη ο Θεσσαλονικιός ρέφερι έδειξε ότι είναι ο καλύτερος από όσους ανέβηκαν το καλοκαίρι. Το ύψος του, οι σωστές θέσεις, η φυσική του κατάσταση και η σιγουριά στα σφυρίγματα τον κάνουν επιβλητικό. Ειδικά αν αποκτήσει και πείρα.