Γκιρτζίκης: «Τα παιχνίδια των μάνατζερ μακριά από την ΕΠΟ και την Εθνική ομάδα» - Ποια ήταν η οικονομική συμφωνία με τον Σούστερ – Η πρόσληψή του ναυάγησε λόγω... απαίτησης του Γερμανού, όταν κλήθηκε να υπογράψει προσύμφωνο

***Πριν τον Σούστερ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε μιλήσει με άλλους επτά προπονητές

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της πρόσληψης του Μπερντ Σούστερ και μάλιστα στη διάρκεια του ΔΣ της ΕΠΟ! Η πρόσληψη του Γερμανού τεχνικού είχε εγκριθεί από την ομοσπονδία, όμως η συμφωνία ναυάγησε, λίγα λεπτά μετά την σχετική ψηφοφορία στο ΔΣ με αποκλειστική ευθύνη του κόουτς, ο οποίος άλλα είχε συμφωνήσει με τον Γκιρτζίκη και άλλη απαίτηση πρόβαλε μετά, με συνέπεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ να σχολιάσει: «Τα παιχνίδια των μάνατζερ θα μείνουν μακριά από την ομοσπονδία και από την Εθνική ομάδα».
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να διαπιστώσετε γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΠΟ δεν φταίει πουθενά:
Ο Γκιρτζίκης μίλησε με τον Σούστερ το βράδυ της Τρίτης και κατέληξε σε συμφωνία μαζί του. Για αυτό και στο σημερινό ΔΣ μίλησε με θερμά λόγια για τον Γερμανό, παρουσιάζοντας και λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Η συμφωνία θα ίσχυε μέχρι το μουντιάλ του 2018 και η ετήσια αμοιβή του θα ήταν 500.000 ευρώ συν 80.000 για έναν βοηθό που ήθελε να φέρει από τη Γερμανία. Το πριμ πρόκρισης στα γήπεδα της Ρωσίας θα ανέρχονταν στο ποσό των 800.000 ευρώ. Απαράβατος όρος, με τον οποίο αρχικά συμφώνησε ο Σούστερ, ήταν ο Κώστας Τσάνας να παραμείνει στην ομάδα ως Νο 1 βοηθός του και ο Γερμανός θα ήταν ο Νο 2.
Τα παραπάνω εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΕΠΟ που συνέχισε τη συνεδρίασή του. Αμέσως, παράλληλα με το υπό εξέλιξη συμβούλιο, ξεκίνησαν οι επαφές με τον Σούστερ, ώστε να υπογραφεί προσύμφωνο για να καθίσει στον πάγκο στα δυο επόμενα παιχνίδια της Εθνικής με τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουγγαρία. Όμως, στη διάρκεια αυτών ο Γερμανός απαίτησε ο Ελληνας βοηθός του να μην είναι ο Τσάνας αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώτης Σταματόπουλος, πρώην τεχνικός του Πανιωνίου.

Όταν ο Γκιρτζίκης ενημερώθηκε (πάντα στη διάρκεια του ΔΣ) για την εκτός συμφωνίας απαίτηση του Γερμανού, αποφάσισε να ψάξει από την αρχή να βρει άλλο προπονητή. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου στους συμβούλους, πριν τον Σούστερ, είχε μιλήσει με άλλους επτά προπονητές!