Κι όμως! Ο Γιάχος διατυμπάνισε τις καλές σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ!


Ήταν 13 Μαΐου 2012, όταν ο ΠΑΟΚ μετά από εκτός έδρας ήττα του από τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, είχε έντονα παράπονα από την διαιτησία του Θανάση Γιάχου. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονταν για αλλοίωση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ, επειδή στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, ο διεθνής ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι του Καντέ στον Φωτάκη στο 71ο λεπτό του αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0, στερώντας από τους φιλοξενούμενους την δυνατότητα να κάνουν το 1-1 και να διεκδικήσουν τη νίκη. Γίνεται αντιληπτό αν δινόταν η εσχάτη των ποινών θα άλλαζε όλο το ματς.
Οι Θεσσαλονικείς, με το σφύριγμα της λήξης, «έβραζαν» εναντίον του 39χρονου διαιτητή, ο οποίος αύριο θα σφυρίξει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρότι οι δηλώσεις των διαιτητών απαγορεύονται, αυτό δεν ίσχυσε για την περίπτωσή του. Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης δεν βγήκε μόνο ο Γιάχος αλλά μέχρι και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, προκειμένου να τον στηρίξει!
Συγκεκριμένα για την ανατροπή του Φωτάκη από τον Καντέ ο Γιάχος έκανε δηλώσεις εκτός αέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης αλλά μεταφέρθηκαν αυτούσιες. Αρχικά τόνισε πως «ήταν λάθος μου», ενώ πρόσθεσε ότι «δέχομαι να πουν πως είναι λάθος αλλά δεν δέχομαι πως είμαι άτιμος. Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Εχω πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν ένα λάθος της στιγμής».
Για να αποδείξει ότι δεν είχε δόλο ανέφερε ότι φέτος έπαιξε 7-8 ντέρμπι αλλά «το σημαντικό λάθος έγινε τώρα», ενώ υπενθύμισε ότι τιμωρήθηκε στο ματς κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 για πέναλτι που έδωσε σε βάρος της ΑΕΚ, του Κάλα στον Λάζαρ, με υπόδειξη του βοηθού του Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτ/νιας).
Είναι η τρίτη φορά που ο Θανάσης Γιάχος (Χίου) θα σφυρίξει αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η πρώτη ήταν στις 5 Φεβρουαρίου 2012 και μπορεί ο Ολυμπιακός να νίκησε 2-0, μπορεί να απέβαλε σωστά τον Λάζαρ, όμως δεν τόλμησε να κάνει το ίδιο και με τους Φωτάκη, Γκαρσία, οι οποίοι έκαναν αρκετά σκληρά φάουλ σε βάρος των παικτών του Ολυμπιακού. Επιπλέον στο 89ο λεπτό όφειλε να διακόψει, έστω και προσωρινά την αναμέτρηση επειδή έπεφταν βροχή τα αντικείμενα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η διαχείριση του Γιάχου δεν ήταν καλή, καθώς ανέχθηκε πολλά από αυτά που κάνουν οι γηπεδούχοι.
Η δεύτερη είναι το περσινό 0-0 για την 23η αγωνιστική…

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ. ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ