Ο Γιάχος «έπνιξε» πέναλτι (και με τη... βούλα των τηλεκριτικών) υπέρ του Ολυμπιακού στο περσινό ντέρμπι της Τούμπας

Ένα σημαντικό λάθος σε βάρος του Ολυμπιακού έκανε ο Θανάσης Γιάχος (Χίου) στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0, στις 8/2/2015 για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας). Στο 84’ υπήρξε παρατεταμένο τράβηγμα του Αθανασιάδη στον Σαντάνα από την φανέλα, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρεθεί στο έδαφος. Το πέναλτι και η κίτρινη κάρτα είναι αναμφισβήτητα και σε αυτό συμφώνησαν επίσης και όλοι οι τηλεκριτικοί των επίμαχων φάσεων, ειδικότερα τόσο ο Παναγιώτης Βαρούχας (ΣΚΑΪ), όσο και ο Περικλής Βασιλάκης (ΝΕΡΙΤ).
Αναμφίβολα η συγκεκριμένη φάση είναι όλο το παιχνίδι από διαιτητικής άποψης, καθώς αν η παράβαση καταλογίζονταν μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Πέραν, αυτού του πολύ σημαντικού λάθους, έδειξε αυστηρές κάρτες στους Κασάμι και Μουζουακού, ενώ κανείς δεν κατάλαβε γιατί στο 59’ έδειξε κίτρινη στον Μακ, καθώς ο Κάτσε ήταν αυτός που έκανε φάουλ στον Μανιάτη.
Ούτε προσωρινή διακοπή του αγώνα δεν έκανε ο Γιάχος για τα αντικείμενα που έπεφταν και εκείνος που τον εξώθησε ήταν ο Ντομίνγκες στο 61’, όταν εγκατέλειψε τη θέση του, επειδή τη στιγμή που πήγαινε να εκτελέσει κόρνερ ένα μεταλλικό αντικείμενο (μια βίδα!) τον χτύπησε στην αριστερή ωμοπλάτη και αν το έβρισκε αλλού οι συνέπειες θα ήταν δυσάρεστες ενώ ταυτόχρονα δίπλα του έσκασε μια κροτίδα. Ο Γιάχος δεν κινήθηκε ούτε να πάρει το αντικείμενο αλλά του το παρέδωσε ο παίκτης του Ολυμπιακού.
Στην ένταση της διακοπής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ντομίνγκες, επειδή τάχα έσπρωξε αντίπαλο. Έπρεπε να μείνει να εκτελέσει το κόρνερ ή να ακούει άπραγος τους παίκτες του ΠΑΟΚ που του έλεγαν να γυρίσει πίσω για το κόρνερ;