«Εφυγε» ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης

Ένας αυθεντικός ποδοσφαιράνθρωπος, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, έπειτα από αγώνα πολλών χρόνων. «Εφυγε» σε ηλικία 77 ετών τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης εργάστηκε για δεκαετίες στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος και ως δικηγόρος υπήρξε νομικός σύμβουλος πολλών ομάδων, αλλά συνέδεσε το όνομα του με τη Skoda Ξάνθη, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της στη Σούπερ Λίγκα. Επίσης, ήταν  και ο τελευταίος πρόεδρος της ενιαίας ΕΠΑΕ.
Η κηδεία του θα τελεστεί στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης (1/10).
Για τον θάνατο του συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε πρώτη απ’ όλους η Σούπερ Λίγκα. Αναλυτικά: «O πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το χαμό του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη και απευθύνουν στους οικείους του, αλλά και στην αθλητική οικογένεια της SKODA Ξάνθη, θερμά συλλυπητήρια. Η απώλεια του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του και το έργο του, το ήθος, ο χαρακτήρας και η προσφορά του, αποτελούν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους».
Η δήλωση του Γκιρτζίκη
Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Ομοσπονδίας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από σήμερα πολύ φτωχότερο. Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης προσέφερε πολλά στο άθλημα ως δημοσιογράφος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, ως δικηγόρος, ως Πρόεδρος της ΕΠΑΕ και ως επί χρόνια παράγοντας της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Εκεί είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του για μια πενταετία, όταν εγώ είχα τη θέση του Προέδρου και εκείνος του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Το ήθος του, το έργο του και η προσφορά του αφήνουν σημαντική παρακαταθήκη για όλους μας. Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».
Το «αντίο» της Ξάνθης
Αναλυτικά:
«Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ Βασίλης Κοντοβαζαινίτης έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ξανθιώτικης ΠΑΕ με μεγάλη σταδιοδρομία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της δικηγορίας δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.
Ένας άνθρωπος που προσέφερε πολλά στο χώρο του ποδοσφαίρου, υπήρξε νομικός σύμβουλος πολλών ομάδων και συνέδεσε το όνομα του με τη SKODA ΞΑΝΘΗ, της οποίας ήταν αναπόσπαστο μέλος από την δεκαετία του 1990, αντιπρόεδρός της και εκπρόσωπός της στη Super League.
Ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πανόπουλος, σύσσωμη η Διοίκηση της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και όλο το ποδοσφαιρικό της τμήμα, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχασε έναν άνθρωπο με ήθος, χαρακτήρα και σπουδαία προσφορά».
Και της Ένωσης Β’ Εθνικής

Αναλυτικά: «Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της FOOTBALL LEAGUE εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Πρώην Προέδρου της ΕΠΑΕ και επί πολλά χρόνια εξέχοντα παράγοντα του ποδοσφαίρου Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος».