Μπονταλάζ: «FIFA και UEFA στηρίζουν την ΕΠΟ» - Να τα βλέπουν και οι ομάδες που στήριζαν Κοντονή επειδή ήθελαν την ομοσπονδία στο... πιάτο

Ασπίδα στο αυτοδιοίκητο και στην ΕΠΟ από τον Επικεφαλής των Αθλητικών Νομικών Υπηρεσιών της ΟΥΕΦΑ Ζακ Μπονταλάζ, ο οποίος εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην Εκτακτη ΓΣ της ομοσπονδίας. Αφενός διαβεβαίωσε ότι η ΕΠΟ μπορεί να υπολογίζει στη μελλοντική στήριξη της ΟΥΕΦΑ όταν υπάρχει παρέμβαση του κράτους στο ποδόσφαιρο, αφετέρου επιβεβαίωσε ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ τον τελευταίο χρόνο στήριξαν την ΕΠΟ «απέναντι στην προσπάθεια παρέμβασης της κυβέρνησης».
Αναλυτικά η ομιλία του Ζακ Μπονταλάζ στο σώμα της Εκτακτης ΓΣ της ΕΠΟ:
«Αγαπητοί εκπρόσωποι,
Πρώτα από όλα δεν είναι μόνο ευχαρίστηση, αλλά και τιμή να συμμετέχω ως εκπρόσωπος της UEFA στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.
Παρότι έχω συμμετάσχει σε πολλές αντίστοιχες Συνελεύσεις Ομοσπονδιών, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε Συνέλευση Ομοσπονδίας χώρας, που έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Δεν είναι μόνο οι Έλληνες φίλαθλοι που δεν ξεχνούν αυτή τη μεγάλη επιτυχία, που σημειώθηκε στην Πορτογαλία το 2004. Ούτε εμείς την ξεχνάμε.
Θέλω να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία, για να σας συγχαρώ εκ μέρους του Προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί, του Εκτελεστικού  μας Γραμματέα Τζιάνι Ινφαντίνο και Αναπληρωτή Γραμματέα Θεόδωρου Θεοδωρίδη για την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, που πραγματοποιήθηκε στον Ιούλιο στην Ελλάδα.
Επίσης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΠΟ μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της UEFA, όταν υπάρχει ανάμιξη κράτους στα θέματα του ποδοσφαίρου. Όλοι γνωρίζετε ότι μέσα σε αυτό τον χρόνο, η UEFA και η FIFA στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την ΕΠΟ απέναντι στην προσπάθεια παρέμβασης της Κυβέρνησης.
Καταληκτικά, εύχομαι η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης να γίνει με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες και να κυλίσει ομαλά, παρ’ όλο που είναι η πρώτη φορά που θα γίνει εκλογική διαδικασία με τόσα μέλη».
 Ο κ. Bondallaz ζήτησε τον λόγο και τοποθετήθηκε και στο 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης («Επιβεβαίωση της με αριθ. 44/10.6.2015 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την οποία αναστέλλεται η ιδιότητα ως μέλους της ΕΠΟ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας):

 «Η UEFA πλήρως σέβεται τις αποφάσεις της Ε.Ε.  Όταν ένα μέλος της ΕΠΟ κατ’ επανάληψη καταστρατηγεί τις επιταγές του καταστατικού θα πρέπει να αναστέλλεται η ιδιότητά του, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού. Το πιο βασικό σημείο είναι ότι αυτό το μέλος συστηματικά απευθύνεται στα πολιτικά δικαστήρια για να εναντιωθεί στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, παρά τις ρητές αναφορές των καταστατικών να λύνονται τα θέματα του ποδοσφαίρου εσωτερικά και να απευθύνονται στο Διαιτητικό που είναι ανεξάρτητο. Επίσης να αναφερθώ στο χρονικό περιθώριο της απόφασης. Το μέλος παραμένει  τιμωρημένο μέχρι να λυθεί το θέμα εσωτερικά».