Νέο άλμα ανάπτυξης για το ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου – Κατασκευάζεται και δεύτερο Ενωσιακό γήπεδο στη Ρόδο ενώ θα γίνουν έργα και στο πρώτο!

Ευχάριστες ειδήσεις που έχουν σχέση με την μεγαλύτερη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο νησί της Ρόδο από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Όπως ανακοίνωσε η ίδια στην ιστοσελίδα της η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ενέκρινε την πρόταση για την ένταξη του γηπέδου της περιοχής περιοχή Τσαΐρι στο πρόγραμμα LEADER. Πρόκειται για… άλμα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της περιοχής αφού θα λύσει προβλήματα αρκετών ομάδων αλλά και της ίδιας της ΕΠΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΕΝΤΑΞΗ του γηπέδου στο ΤΣΑΙΡΙ στο πρόγραμμα LEADER. (31/8/2015 14:40)
Mε   επιστολή    που   εστάλη    απο   την  ΑΝ.ΔΩ  στην  Ε.Π.Σ.Δ.ΩΔ/ΣΟΥ, δόθηκε  η  έγκριση   για   την  ένταξη  του  γηπέδου  στο   ΤΣΑΙΡΙ  στο  πρόγραμμα  LEADER.  Η  επιστολή  αναφέρει   "Αξιότιμε  κ.  πρόεδρε  σας  ενημερώνουμε   ότι  η  επιτροπή  διαχείρισης   προγράμματος  LEADER  της  ΑΝ.ΔΩ  Α.E.  που  συνεδρίασε  στις  31/8/2015  αφού  έλαβε υπόψη   την   γνωμοδότηση  της  Επιτροπής   αξιολόγησης  αποφάσισε   την   έγκριση   της   πρότασης   για  την  ένταξη   του   επενδυτικού   σας σχεδίου    με  τίτλο  δημιουργία  χώρων   αθλητικών    δραστηριοτήτων  της Ένωσης    ποδ/κών   Σωματείων     Δωδεκανήσου   στο   πρόγραμμα  LEADER  Π.Α.Α.»
Για να μπορεί η ΕΠΣ Δωδεκανήσου να μπαίνει σε τέτοια προγράμματα ο πρόεδρός της Παναγιώτης Διακοφώτης τροποποίησε το άρθρο 2 του καταστατικού της. Συγκεκριμένα πρόσθεσε στο άρθρο 2 του σκοπού της Ένωσης πρόταση ώστε να έχει δικαίωμα για την υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα (ενδεικτική αναφορά αντίστοιχου έργου προγράμματος LEADER ΠΑΑ 2007-2013.

Η διοίκηση Διακοφώτη πέτυχε και την ανακαίνιση του υπάρχοντος Ενωσιακού γηπέδου. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τη Δημοτική αρχή εγκρίθηκαν έργα συνολικής αξίας 350.000 ευρώ για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα έκτης γενιάς και κατασκευή γηπέδου 8Χ8 με το μεγαλύτερο τμήμα του παλαιού.