Πλατινί και Ινφαντίνο επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Ολυμπιακό – «Είμαστε πάντα διαφανείς και ειλικρινείς», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μεροληπτεί για κανέναν

***Ινφαντίνο: «Η απόφαση είχε ληφθεί με βάση τα τρέχοντα διαθέσιμα στοιχεία και έχει υποστηριχθεί από το CAS»
Φρένο στα σενάρια… καλοκαιρινής νυκτός (ή αν προτιμάτε στις υποθέσεις της πλάκας που μονίμως κάνουν κάποιοι κομπλεξικοί) έβαλαν ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και ο γενικός γραμματέας της Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με την απόφαση της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο ο επικεφαλής, όσο και ο υπ’ αριθμόν 2 παράγοντας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας δεν άφησαν περιθώρια σε όσους αμφισβητούν τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
«Είμαστε πάντα διαφανείς και ειλικρινείς, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, απαντώντας ουσιαστικά στα περί εύνοιας στον Ολυμπιακό λόγω σχέσεων μελών της ομοσπονδίας με τους Πειραιώτες. Παράλληλα με τη φράση του αυτή ο Πλατινί επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος των Πειραιωτών που θα μπορούσαν να τους φράξουν τον… δρόμο της Ευρώπης. Στο τελευταίο προσθέστε και την επισήμανση του Ινφαντίνο ότι η απόφαση «έχει υποστηριχθεί από το CAS».   
«Υπάρχουν 400 μέλη του προσωπικού της UEFA και όλοι υποστηρίζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Υποστηρίζω Γιουβέντους και θα μπορούσατε να μου κάνετε την ίδια ερώτηση, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και τιμωρήθηκε η Γιουβέντους. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν για ευνοιοκρατία, αλλά είμαστε πάντα διαφανείς και ειλικρινείς. Αν, εν προκειμένω,  εμπλεκόταν η  Γιουβέντους ο κόσμος θα έλεγε πως μεροληπτώ», δήλωσε ο Πλατινί στη Συνέντευξη Τύπου στο Μονακό.
Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο: «Η απόφαση είχε ληφθεί με βάση τα τρέχοντα διαθέσιμα στοιχεία και έχει υποστηριχθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS). Αν υπάρχει μια οργάνωση του ποδοσφαίρου που είναι ο ηγέτης στον τομέα της καταπολέμησης των στημένων αγώνων είναι η UEFA».

Τέλος, ο Πλατινί δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΟΥΕΦΑ.