Οταν οι ΠΑΕ δεν... άντεξαν τους τακτικούς δικαστές - Τι αλλάζει στην αθλητική δικαιοσύνη - Πλέον δεν θα φταίει η ΕΠΟ!!!

Σήμερα η αθλητική δικαιοσύνη δεν γυρίζει σελίδα αλλά επιστρέφει στο 1999! Η τοποθέτηση τακτικών δικαστών στις δικαστικές επιτροπές του ποδοσφαίρου δεν είναι έμπνευση Κοντονή, αν και περιλαμβάνονται στο νόμο 4326/15, καθώς προηγήθηκε ο νόμος 2725/99. Πραγματικά λειτούργησαν και στο παρελθόν με το ίδιο… σύστημα οι πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, όμως οι ΠΑΕ …ζαλίζονταν από τα πρόστιμα και τις τιμωρίες έδρας, με αποτέλεσμα να ψάχνουν να βρουν απεγνωσμένα… παράθυρο για να γλιτώσουν, κάτι που έγινε μέσω της ΦΙΦΑ! Αρχικά τους είχαν δεχθεί επειδή επιδοτήθηκαν με το ποσό των 6 δις δραχμών για την βελτίωση των γηπέδων.
Το 1999 είδαν το… τυρί αλλά όχι τη φάκα, καθώς τα χειρότερα ήταν μπροστά τους. Οι τακτικοί δικαστές εφάρμοζαν το γράμμα του κανονισμού, με αποτέλεσμα οι καμπάνες για τις ΠΑΕ που οι οπαδοί τους έκαναν επεισόδια να είναι… εκκωφαντικές.
Το ίδιο θα γίνει και τώρα; Η ΕΠΟ θέλει σκληρές ποινές προς τις ομάδες και συν τοις άλλοις τίποτα δεν θα… φορτώνεται η ίδια, ακόμη και αν έχουμε μέχρι και σκανδαλώδεις αποφάσεις, αφού η σύνθεση των δικαστικών επιτροπών του ποδοσφαίρου επιβάλλεται από το νόμο Κοντονή που η Σούπερ Λίγκα έχει δεχθεί.
Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φετινός ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας είναι αυστηρότεροι από ποτέ αφού εναρμονίστηκαν με το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΟΥΕΦΑ. Μέχρι που προβλέπεται αφαίρεση βαθμών στη τρίτη υποτροπή για ανακοινώσεις σε βάρος της ΕΠΟ ή για τη διαιτησία. Σε περίπτωση επεισοδίων τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, πάντα με βάση τους κανονισμούς, και όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι ομάδες, τόσο το καλύτερο για αυτές. Η… ζούγκλα πριν ή κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, θα ισοδυναμεί με καταστροφή, χωρίς εισαγωγικά!
Σήμερα η έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ της ΕΠΟ θα εκλέξει πέντε τακτικούς δικαστές για την Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, πέντε για την Επιτροπή Εφέσεων και πέντε για την Επιτροπή Δεοντολογίας. Επίσης, εισαγγελείς θα είναι και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς (τακτικός και αναπληρωτής του), οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την άσκηση δίωξης πειθαρχικών αδικημάτων.
Οι υποψήφιοι για να στελεχώσουν τις δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ είναι 34, όμως θα εκλεγούν οι 17. Μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος είναι αθλητικός εισαγγελέας!
Αναλυτικά:
1.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Άρθρο 62 Καταστατικού)
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΘΑΛΕΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΡΟΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΚΕΤΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΣΚΟΛΑΡΙΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΟΦΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΦΕΡΕΣΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

2.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (Άρθρο 63 Καταστατικού)
ΒΟΜΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΓΙΟΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-ΛΟΥΙΖΑ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΠΟΖΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΦΗΚΑ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΕΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΧΑΡΙΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
3.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ (Άρθρο 64 Καταστατικού)
ΒΛΑΧΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΚΩΤΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΛΕΒΕΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ (Άρθρο 61 παρ. 9 Καταστατικού)
ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ (Άρθρο 61 παρ. 9 Καταστατικού)
ΛΑΪΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχόλια