Η ΚΕΔ έχει ανοιχτές τις κεραίες - Θέλει οι διαιτητές να είναι όλοι μαζί πριν τους αγώνες

Έκανε μεγάλη εντύπωση η… οδηγία, αν προτιμάτε η εντολή του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Γιάννη Τσαχειλίδη στους διαιτητές να μην συναντούν κανέναν πριν από τα παιχνίδια τους, ούτε ρέφερι της πόλης όπου μεταβαίνουν, ούτε παράγοντες ποδοσφαιρικών ενώσεων, ούτε κάποιον γνωστό τους, ούτε συγγενή τους. Απαγορεύονται τα πάντα… Η εντολή είναι τόσο αυστηρή που ο Τσαχειλίδης δεν θέλει οι ρέφερι να βγαίνουν, ειδικά ο καθένας μόνος του, από το ξενοδοχείο.
Ηδη στην ΚΕΔ έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους και η συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον δηλαδή υπάρξει παράβαση, θα εκλαμβάνεται ως πειθαρχικό παράπτωμα, άρα η τιμωρία θα είναι ανάλογη και μάλιστα πολύ μεγάλη. Θα δώσουν, με πρώτο καλύτερο τον πρόεδρο Γιώργο Καραμελίδη, μεγάλη βάση στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή τους απασχολεί πολύ έντονα και δεν θα ήθελαν να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουν… καμπάνες. Πριν ο Τσαχειλίδης επιβάλλει την συγκεκριμένη απαγόρευση είχε συζητήσει με τον Καραμελίδη, που γνώριζε και ο ίδιος ότι κάποιοι στο παρελθόν είχαν ξεφύγει. Δεν είναι πολλοί, όμως δεν είναι σωστό πριν από τα παιχνίδι κάθε ρέφερι ή βοηθός να κάνει ό,τι θέλει.
Πως μπορεί η ΚΕΔ να ελέγξει τους διαιτητές; Σας αποκαλύπτουμε ότι η εντολή δόθηκε μετά από παράπονα που είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν σε μέλη της ΚΕΔ από διαιτητές ή βοηθούς προς διαιτητές ή βοηθούς! Ακόμη και από… άσχετους διαιτητές, εννοούμε είχαν δει συναδέλφους τους, για συγκεκριμένους. Δεν έκαναν τίποτα, παρέα έκαναν, όμως έδιναν αφορμή για σχόλια.
Παραπάνω αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση έκανε μεγάλη εντύπωση στους κόλπους των διαιτητών, επειδή δεν περίμεναν τέτοια εντολή. Αυτό ισχύει, επειδή είμαστε στην Ελλάδα. Όμως, κάθε φορά που ο Κολίνα μιλάει στους διεθνείς διαιτητές τους χτυπά… καμπανάκι να προσέχουν όχι μόνο τις παρέες τους αλλά και ποιος κάθεται δίπλα τους στο αεροπλάνο.
Και οι διαιτητές είναι ομάδα. Άρα πρέπει να εφαρμόζουν παρόμοιο πρόγραμμα. Πρέπει να είναι «δεμένοι» για να αποδώσουν καλύτερα. Κάτι που θα συμβεί μόνο αν είναι μαζί πριν από κάθε παιχνίδι και συζητούν για αυτό. Ούτε χρειάζεται να δημιουργείται καχυποψία μεταξύ τους, έστω και αν κάποιος φεύγει από το ξενοδοχείο για να συναντήσει μια φίλη του ή έναν συγγενή του.