Ο Γκιρτζίκης στηρίζει τους διεθνείς και οι υποψήφιοι προπονητές μιλούν με καλά λόγια "για την Εθνική που έχει παίκτες τους οποίους θα ζήλευαν αρκετές ομάδες"

Δεδομένη η στήριξη της ομοσπονδίας στους διεθνείς… Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης θεωρεί ότι άλλοι φταίνε για το γεγονός η Εθνική ομάδα βρίσκεται στον… βυθό, τη στιγμή που ακόμη δεν ξέρουμε πόσο χαμηλότερα θα πάει αφού ακολουθούν οι αγώνες με την Φινλανδία και τη Ρουμανία. Δεν αποκλείεται πριν από τα δυο παιχνίδια ο επικεφαλής της ομοσπονδίας να μιλήσει στους παίκτες, ώστε να τους τονώσει ψυχολογικά αλλά και να τους τονίσει τη σημασία των αγώνων. Δεν έχει σημασία που η Ελλάδα δεν έχει στόχους. Επιβάλλεται όσο το δυνατόν νωρίτερα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω την αγωνιστική κρίση.

Πάντως, ο Γκιρτζίκης χαίρεται ιδιαίτερα όταν οι υποψήφιοι προπονητές του λένε ότι η Ελλάδα έχει παίκτες που θα τους ζήλευαν αρκετές χώρες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έρθει προπονητής ο οποίος πρώτα από όλα να έχει εμπιστοσύνη στους διεθνείς. Στην ΕΠΟ θεωρούν ότι αν η ομάδα γίνει ξανά οικογένεια, τότε μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες.