Κορυφώνονται οι επαφές του Γκιρτζίκη για την πρόσληψη ομοσπονδιακού τεχνικού - Προτάθηκαν πάνω από 40, έγινε λίστα με 12, έμειναν τέσσερις

Το θέμα της πρόσληψης ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν, είναι και θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Γιώργου Γκιρτζίκη. Άσχετα αν δεν βγαίνει τίποτα στο φως της δημοσιότητας οι επαφές του προέδρου της ΕΠΟ με τους υποψήφιους διαδέχονται η μια την άλλη. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες της Εθνικής με την Φινλανδία (εντός) και την Ρουμανία (εκτός) στις 4 και 7 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, οι εξελίξεις θα είχαν προχωρήσει νωρίτερα. Όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο υποψήφιος να αναλάβει την Ελλάδα να βρεθεί στο Καραϊσκάκη ή στο Βουκουρέστι για να παρακολουθήσει την ομάδα στα αντίστοιχα παιχνίδια της.
Αρχικά η λίστα του Γκιρτζίκη με τους υποψήφιους ομοσπονδιακούς προπονητές περιελάμβανε 12 ονόματα, καθώς έγινε αξιολόγηση από τους 40 που προτάθηκαν στην ομοσπονδία για το ποιος ταιριάζει στο προφίλ που θέλει, δηλαδή να είναι φιλόδοξος, εργατικός και λάτρης της πειθαρχίας, όπως επίσης και να βρίσκεται κοντά στα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΟ. Από αυτούς πλέον η λίστα περιλαμβάνει τέσσερις από ισάριθμες χώρες συγκεκριμένα αυτές είναι η Αργεντινή, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα συνεχίσει τις επαφές του με τους υποψήφιους και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθει και το τελικό αποτέλεσμα αυτών.
Δεδομένου ότι η λίστα περιλαμβάνει και έναν Αργεντινό, το μυαλό όλων πάει στον Αλεσάνδρο Σαμπέγια, ο οποίος έφτασε την παρέα του Μέσι μέχρι τον τελικό του μουντιάλ της Βραζιλίας. Φαίνεται πως ο «Μέγας Αλέξανδρος», όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του λόγω της πολύ καλής πορείας με την Εστουντιάντες το 2010, είναι ο διακαής πόθος του Γκιρτζίκη. Όμως, είναι και ακριβός αλλά από την στιγμή που δεν βρίσκει άλλη ομάδα δεν αποκλείεται να πέσει στα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΟ.

Αν η ομοσπονδία μπορούσε να δώσει τα χρήματα που έδινε επί Σάντος ή στα τελευταία τέσσερα χρόνια του Ρεχάγκελ, τα πράγματα θα είχαν προχωρήσει νωρίτερα. Όμως, η κατάσταση ζορίζει πολύ σε αυτόν τον τομέα λόγω του αποκλεισμού της Εθνικής από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.