Η προτροπή του Σάντος στον Γκιρτζίκη για την Εθνική: «Ξεκίνα από την αρχή»

Το ταξίδι του Γιώργου Γκιρτζίκη στην Αγία Πετρούπολη, όπου έγινε η κλήρωση των προκριματικών ομίλων του μουντιάλ και η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, την Εσθονία και την Κύπρο, αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία ο πρόεδρος της ΕΠΟ να συνομιλήσει για τα εγχώρια προβλήματα με τον πρώην ομοσπονδιακό και νυν τεχνικό της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος. Ραντεβού δεν είχε κλειστεί, όμως το γεγονός ότι συνταξίδεψαν με το ίδιο αεροπλάνο (μέσω Μονάχου), τόσο κατά την άφιξή τους, όσο και κατά την αναχώρησή τους από την… έδρα της κλήρωσης αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία. Γκιρτζίκης και Σάντος συνομίλησαν και για θέματα Εθνικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αγία Πετρούπολη, δηλαδή μετά την κλήρωση.
«Ξεκίνα από την αρχή», προέτρεψε ο Πορτογάλος τεχνικός τον πρόεδρο της ΕΠΟ, καθώς ο πρώτος μίλησε και με βάση τη δική του εμπειρία. Όσο για τα προβλήματα; «Εχει νυχτώσει, είναι σκοτάδι, όμως πρέπει να έρθει μια καινούρια μέρα που δεν θα είναι όπως η προηγούμενη», φέρεται να πρόσθεσε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φερνάντο Σάντος.
Γίνεται αντιληπτό ότι οι δυο άνδρες μίλησαν για όλους και για όλα που έχουν σχέση με την Εθνική. Μια συζήτηση που βοήθησε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, τον Γκιρτζίκη να πάρει αποφάσεις. «Είχα την ευκαιρία να βρεθώ και με τον Φερνάντο Σάντος. Από τη συζήτησή μας με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα. Όλες αυτές οι συζητήσεις, που κάνω, θα με βοηθήσουν να πάρω τις τελικές αποφάσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Παράλληλα ο Γκιρτζίκης φαίνεται πως κατάλαβε ότι οι μόνοι που δεν φταίνε για την άνευ προηγούμενου κατρακύλα της Εθνικής είναι οι παίκτες, καθώς δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η εξής δήλωσή του: ««Θα πρέπει να απασχολεί να κάνω αυτό που είναι το καλύτερο και όχι αν θα το κάνω αύριο ή μεθαύριο. Πάνω απ' όλα οι ποδοσφαιριστές μας».