Προς οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή οδεύει ο Μαρινάκης για την υπόθεση των υποκλοπών του 2011 - Κατέρρευσε η σκευωρία - Βατερλό για την εκστρατεία λάσπης εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού

Οριστική και αμετάκλητη θα είναι η απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη και με τη… βούλα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των υποκλοπών του 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφέτης Ιωάννης Τζιμπλάκης επικύρωσε την εισήγηση του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου, που διερεύνησε την υπόθεση, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αθωώθηκε και ταυτόχρονα δικαιώθηκε, δεδομένου ότι τόνιζε πως η όλη υπόθεση, γνωστή και ως «Koriopolis», ήταν μια εκστρατεία λάσπης εναντίον του.
Η πρόταση του κ. Τζιμπλάκη δεν είναι «νομικά δεσμευτική» για τα άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου Εφετών, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι προτάσεις των εισηγητών γίνονται αποδεκτές.
Ενα νεώτερο στοιχείο είναι ότι οι 93 κατηγορούμενοι της εισήγησης του Π. Πούλιου μειώθηκαν σε 84. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι την Παρασκευή. 
Στους 84, πάντως, συμπεριλαμβάνονται οι Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης. Ο πρώτος κατηγορείται για: συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργανώσεως, για ηθική αυτουργία σε απάτη, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για παράνομη βία, για ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, και για δωροδoκία - δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνος, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.
Ο Γιώργος Τσακογιάννης κατηγορείται για τις αξιόποινες πράξεις: α) της συγκροτήσεως, εντάξεως και διευθύνσεως εγκληματικής οργανώσεως, β) της απάτης, από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ) της απόπειρας εκβιάσεως με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, δ) της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνος κατά συρροή, ε) της διεξαγωγής παρανόμου στοιχήματος, κατ΄ εξακολούθηση, στ) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση, ζ) της ηθικής αυτουργίας σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση, η) της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, θ) της παραβάσεως του άρθρου 41 ΣΤ΄ του Ν. 2725/1999, κατά συρροή, και ι) της παρανόμου κατοχής όπλων και φυσιγγίων.