Γιατί η Αργεντινή κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα λόγω του ορισμού του Βραζιλιάνου Ρίτσι στον ημιτελικό με την Παραγουάη – Αρχικά είχε οριστεί ρέφερι από το Εκουαδόρ!

***Ο Ρίτσι τιμωρήθηκε, όμως δεν τιμωρήθηκε!

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Παραμονές του προημιτελικού με την Κολομβία, ο Χεράρδο Μαρτίνο επισήμαινε τον προβληματισμό του για τις διαιτησίες που θα αντιμετώπιζε από εδώ και πέρα η Αργεντινή. Η στάση του Μεξικανού ρέφερι Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο, ο οποίος επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι της Κολομβίας, δεν έδωσε τουλάχιστον ένα πέναλτι στην «αλμπισελέστε» και, μάλιστα, τιμώρησε με κίτρινη κάρτα Λιονέλ Μέσι - Σέρχιο Αγουέρο για διαμαρτυρία, μάλλον επιβεβαίωσε τις φοβίες του «Τάτα».
Οι προβληματισμοί των Αργεντινών, όμως, αποκτούν... άλλες διαστάσεις από τη στιγμή που για τον ημιτελικό με την Παραγουάη, τα ξημερώματα της Τετάρτης (02.30 ώρα Ελλάδας), ορίστηκε ο Βραζιλιάνος Σάντρο Ρίτσι.
Ποιος; Ο διαιτητής που στο ματς της πρώτης φάσης με την Ουρουγουάη (νίκη της Αργεντινής με 1-0) απέβαλε τον Μαρτίνο για διαμαρτυρία ενώ, στον προημιτελικό της «σελέστε» με την οικοδέσποινα Χιλή, απέβαλε άδικα τον Εντινσον Καβάνι και δεν τιμώρησε τον Γκονσάλο Χάρα.
Αρχικά, η ΚΟΝΜΕΜΠΟΛ ετοιμαζόταν να τον στείλει στο «ψυγείο» για το υπόλοιπο της διοργάνωσης, αλλά εν τέλει όχι μόνο δεν τον τιμώρησε, αλλά του έδωσε να σφυρίξει και τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό!
Αρχικά, η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι διαιτητής στο συγκεκριμένο ματς ορίστηκε ο Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ, αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε πως έγινε λάθος, τόσο γι' αυτό το παιχνίδι όσο και για τον έτερο ημιτελικό.
Λάθος που, λογικό είναι, βάζει σε υποψίες τους Αργεντινούς, οι οποίοι δικαίως δεν είναι ευχαριστημένοι από τις διαιτησίες στη διοργάνωση. Και, συν τοις άλλοις, έχουν στο όριο καρτών τους Χαβιέρ Ματσεράνο, Σέρχιο Αγουέρο και Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι θα χάσουν έναν υποθετικό τελικό, αν αντικρίσουν κίτρινη κάρτα κόντρα στην «αλμπιρόχα».

Αγωνιστικά, η «αλμπισελέστε» θα παραταχθεί πλήρως και με στόχο να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, ενώ η ομάδα του (Αργεντινού) Ραμόν Ντίας έχει ξανά ύστερα από τιμωρία τον μέσο Ρίτσαρντ Ορτίς, αλλά πιθανότατα όχι και πάλι τον πολύτιμο χαφ Νέστορ Ορτιγόσα.