Συνελήφθησαν δέκα στελέχη της ΦΙΦΑ – Σοκ στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο


ΠΗΓΗ: www.a-sports.gr

Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η σύλληψη τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/5) υψηλόβαθμων στελεχών της ΦΙΦΑ με τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.
Με βάση τις πρώτες πληροφορίες οι συλληφθέντες ανέρχονταν στους έξι, ωστόσο όπως επιβεβαίωσαν και οι ελβετικές αρχές, οι οποίες ενέργησαν έπειτα από αίτημα του FBI οι συλληφθέντες φτάνουν στους 10. Μάλιστα έγιναν γνωστά και τα ονόματα των συλληφθέντων, με τον αντιπροέδρο της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζακ Γουέμπ, από τα Νησιά Κέιμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ, να ξεχωρίζει.
Αναλυτικά: Τζέφρι Γουέμπ (Νησιά Κέιμαν, πρόεδρος ΚΟΝΚΑΚΑΦ), Εουχένιο Φιγουερέδο (πρώην πρόεδρος ομοσπονδίας Ουρουγουάης και ΚΟΝΜΕΜΠΟΛ), Τζακ Γουόρνερ (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πρώην πρόεδρος CONCACAF), Εδουάρδο Λι (πρόεδρος ομοσπονδίας Κόστα Ρίκα), Χούλιο Ρότσα (πρόεδρος ομοσπονδίας Νικαράγουα), Κώστας Τάκκας (γενικός γραμματέας ομοσπονδίας Νησιών Κέιμαν), Ράφαελ Εσκίβελ (πρόεδρος ομοσπονδίας Βενεζουέλας), Χοσέ Μαρία Μαρίν (πρώην πρόεδρος ομοσπονδίας Βραζιλίας), Νικολάς Λεός (Παραγουάη, πρώην πρόεδρος ΚΟΝΜΕΜΠΟΛ), Βοράουι Μακούντι (Ταϊλάνδη, μέλος εκτελεστικής επιτροπής FIFA).
Παράλληλα, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες και σε στελέχη εταιριών sports marketing, στους Αλεχάντρο Μπουρζάκο, Άαρον Ντέιβιντσον, Χούγκο και Μαριάνο Τζίνκις, ενώ στον Χοσέ Μαργούλιες ως μεσάζοντα σε παράνομες πληρωμές.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια δίωξη κατά του Σεπ Μπλάτερ, ωστόσο δεν αποκλείεται οι έρευνες να στραφούν και στον Ελβετό παράγοντα.